Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > De afval-valkuil 2

De afval-valkuil 2

De afval-valkuil 2

Iedereen kan met succes kilo’s kwijtraken. Maar along the way trap je vast weleens in een valkuil. Geen probleem! Afslankcoach Mieke Kosters trekt je er weer uit.

De valkuil…

Balen. Je staat op de weegschaal en ziet dat je helemaal niets bent afgevallen. Of erger nog: je bent een beetje aangekomen, terwijl je zo je best doet voor een slanker lijf. Hierdoor loop je het risico de moed – en daarmee de hele challenge – op te geven.

Deze drie gedachten helpen je erdoorheen:

  1. Schommelingen in je gewicht horen erbij, of je nu aan het afvallen bent of niet.

Wist je bijvoorbeeld dat je de dag nadat je alcohol hebt gedronken lichter bent, maar de dag daarna juist zwaarder? Alcohol onttrekt vocht aan je lichaam waardoor je in eerste instantie minder lijkt te wegen. Maar zodra je vochtgehalte weer op peil is, is je oude gewicht ook weer terug. Alcohol bevat veel calorieën, dus uiteindelijk word je er zeker niet lichter van…

Heb je zout gegeten? Dan ben je de dag daarna ook vaak wat zwaarder. En wat dacht je van de week voordat je ongesteld wordt? Dat heeft alles met je hormoonhuishouding te maken.

Het is niet reëel om te denken dat afvallen in een nette, kaarsrechte lijn gaat. De weg naar je doel bereik je met een stap vooruit en twee stappen terug. Dat kun je maar beter accepteren.

Wil je de teleurstelling op de weegschaal toch liever voorkomen? Weeg jezelf dan voortaan één keer per week in plaats van elke dag. Vaker wegen kan trouwens best, als je de volgende stelregel maar in je achterhoofd houdt:

  1. Al weeg je maar één keer per week minder dan je tot dan toe hebt gewogen… Dan nóg mag je ervan uitgaan dat je afvalt.

Tot slot kun je er ook voor kiezen om niet op de weegschaal te gaan staan.

  1. Centimeters liegen niet. Meet daarom met een centimeter je buik,
    billen en taille op.

Uiteindelijk gaat het toch om je figuur. Minder centimeters betekenen  méér motivatie. Op naar een lijf waarmee je (weer) in een bikini past!