Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Foto’s laten kilo’s verdwijnen

Foto’s laten kilo’s verdwijnen

Foto’s laten kilo’s verdwijnen

Een foto van je ideaalbeeld op je koelkast plakken is nog niet eens zo’n gek idee als je wat wilt afvallen. Want onderzoek wijst uit dat foto’s helpen om af te vallen.

Ter motivatie

De universiteit van Alicante ontdekte dat foto’s mensen kunnen motiveren die (meer) willen afvallen. Onderzoek wees namelijk uit dat bij 271 diëters (233 vrouwen en 38 mannen) tussen 16 en 72 jaar foto’s een grote invloed hadden in de strijd tegen de kilo’s. De deelnemers aan het onderzoek moesten wekelijks een eetdagboek bijhouden, aangeven hoeveel zij hadden gesport, hun BMI berekenen, maten opmeten én foto’s van zichzelf sturen. En dat laatste hielp hen om om gemotiveerd te blijven. De zichtbare verschillen, of juist het uitblijven daarvan, hielp ze om door te zetten. Confronterend, en dus motiverend!

Voor de spiegel

Probeer je ook fitter te worden of minder te snoepen? Maak elke week foto’s van jezelf in ondergoed voor de spiegel. Niet om te delen via social media, maar voor jezelf om vast te leggen. Om het verschil te zien tussen vorige week en deze week, en tussen nu en straks.

Lees ook:

 

Bron: News.com.au