Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Afvallen met Guy van der Reijden

Afvallen met Guy van der Reijden

Afvallen met Guy van der Reijden

Guy van der Reijden traint met onder andere Kim Feenstra, Froukje de Both, Anouk Smulders en heeft ervoor gezorgd dat Lieke van Lexmond superstrak op de cover van _Playboy_ stond.

Als het om sporten en afvallen gaat, kun je bij Guy van der Reijden terecht. Deze goeroe op het gebied van personal training schreef samen met Regina Romeijn het boek Vet man, zo’n baby! en begeleidde haar succesvol terug in shape. Daarover spraken we het tweetal eerder. De methode van Guy is realistisch, haalbaar, duurzaam én effectief. Daarom waren wij van Vrouwonline er als de kippen bij toen we hem konden spreken. De tips van Guy delen we graag met jullie!

Houd je aan principes
“Iedereen is altijd op zoek naar een wondermiddel om af te vallen. Een pil, crashdieet of apparaat dat je helpt zo snel mogelijk veel kilo’s te verliezen, het liefst zonder al te veel inspanning. Maar dat bestaat niet! De goede methodes zijn gebaseerd op bepaalde principes, die principes zorgen dat je afvalt. Hiermee kun je extreme resultaten bereiken. Mijn bedrijf 3SIXYT5 doet dit ook: wij komen niet met één of andere wondermethode, maar met aanpassingen in je lifestyle, trainingsschema’s en voedingsschema’s die echt werken.”

Kies een methode op maat
“Als je zo snel mogelijk duurzame resultaten wilt behalen, is het belangrijk dat je weet hoe jouw lichaam werkt. Wat zijn de dingen die goed voor jou werken, wat wil je bereiken en hoeveel tijd heb je er voor over? Ieder lichaam werkt anders, dus staar je niet blind op één bepaalde methodiek. Vaak is een combinatie van een aantal manieren de ultieme samensmelting voor jou. Ga eens naar een personal trainer om uit te zoeken wat voor jou werkt. Zij stellen voeding- en trainingsschema’s voor je op en helpen je aan een flinke dosis motivatie. Daarna kun je er altijd nog voor kiezen om het zelf te doen.”

Begin nooit aan een crashdieet
“Veel vrouwen willen heel snel afvallen en beginnen aan een crashdieet. Dit is mogelijk, maar word je er gelukkiger van? Het antwoord is NEE! Je voelt je dan ongezonder, zit niet lekker in je vel, je lichaam wordt slap en je ziet er ook niet mooi uit. Dan ben je misschien snel die 10 kilo kwijt, maar stralen doe je niet meer. Een crashdieet zorgt ervoor dat je lichaam went aan minder calorieën, daar past het zich op aan. Als je dan bent afgevallen en je gaat weer normaal eten, krijgt je lichaam meer calorieën binnen dan het nodig heeft. Je hebt zelf een gat gecreëerd door het crashdieet, en dat wordt nu gevuld met ‘overbodig’ eten. Dit veroorzaakt het jojo-effect. Je zet twee stappen vooruit en daarna weer 4 stappen terug.”

Jij bent verantwoordelijk voor je eigen succes
“De ultieme tip voor afvallen is dat je de verantwoordelijkheid bij jezelf moet leggen. Of je afvalt en hoe snel dat gaat, ligt niet vast in een methode of boek, en ook niet bij je trainer. Je hebt namelijk zelf de touwtjes in handen en bent zélf verantwoordelijk voor het resultaat. Als je even stil staat, denk dan niet dat je slecht bezig bent of dat het allemaal niet werkt. Ga dan niet minder eten, je lichaam heeft gewoon even wat tijd nodig om die kilo’s te lozen. Als je écht wilt, kom je er zeker. Het enige wat je nodig hebt is de juiste informatie en een gezonde dosis motivatie.”

Als je benieuwd bent naar de methode van Guy, bezoek dan eens de website van 3SIXTY5.