Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Afvallen door skeeleren

Afvallen door skeeleren

Afvallen door skeeleren

Skeeleren is hartstikke populair. En dat is eigenlijk heel logisch: het is superleuk om te doen én, hoe fijn, ook om af te vallen, kan skeeleren effectief zijn, zeker in combinatie met gezond eten.

Wat je moet weten over skeeleren

De toenemende populariteit van het skeeleren komt vooral doordat het materiaal steeds beter is geworden en door en de relatief lage prijzen. De nieuwe skeelers zijn veel soepeler en zorgen voor een betere ervaring op verschillende ondergronden. Bovendien is het gratis, je hoeft er geen sportschoolabonnement voor af te sluiten!

Skeeleren is niet heel moeilijk, maar je moet eerst wel even oefenen voor je echt flink tempo wilt maken. Als je het eenmaal een beetje onder de knie hebt, is het superleuk! Je zult in het begin misschien merken dat het zwaar is, maar door de hoge fun-factor is het erg goed vol te houden.

Voordelen van skeeleren

 • Een groot voordeel is dat je beenspieren er goed mee getraind worden. (Geen paniek, van een paar uurtjes in de week skeeleren krijg je echt geen lompe mannenbenen.) Spieren verbranden van alle lichaamsdelen het meeste vet, zelfs in rusttoestand. (Ja inderdaad, ook na het skeeleren zul je dus nog blijven verbranden!)
 • Een ander groot voordeel is dat skeeleren in de buitenlucht gedaan wordt. In de winter houd je jezelf lekker warm door te blijven bewegen. terwijl je het in de zomer juist niet te warm zult krijgen, omdat je door de snelheid een fris windje hebt.
 • Het is erg goed voor je conditie. Door het maximale uit jezelf te halen, zul je merken dat je conditie er enorm op vooruit gaat.
 • Doordat je buikspieren de stabiliserende spieren zijn die ervoor zorgen dat je in evenwicht blijft, zal ook je buik beetje bij beetje strakker worden.
 • Je wordt er een stuk leniger en soepeler van.
 • Met een half uurtje skeeleren verbrand je tussen de 200 en 300 calorieën, afhankelijk van je gewicht en tempo. Zeker als je ook op je eetpatroon let, kun je door skeeleren afvallen!

Handige tips voor beginners

Maak het voor jezelf zo leuk en makkelijk mogelijk!

 • Koop goede skeelers: op goede skeelers is alles een stuk makkelijker en leuker.
 • Stippel mooie routes uit: buiten bewegen en genieten van de frisse buitenlucht is een stuk leuker als de omgeving er ook leuk uitziet.
 • Skeeler over verkeersluwe paden, dat is veiliger en fijner.
 • Zoek (als je daar behoefte aan hebt) een skeelervriend(in): samen gaat het altijd makkelijker alleen. Je geeft minder snel op en daarnaast heb je nog iemand om tegen te praten tijdens je skeelertocht. Toch liever alleen skeeleren? Maak een mooie playlist aan met opzwepende muziek, zodat je gemotiveerd blijft.
 • Zorg voor een mooie outfit die lekker zit. Zeg nou zelf, sporten in een mooie outfit is toch veel leuker dan in een oud kloffie?

Heel veel skeelerplezier!

Heb jij nog leuke skeelertips of skeelerervaringen? Laat het ons weten!

 

Lees ook: