Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Afkoelen tijdens hittegolf? Neem géén koude douche!

Afkoelen tijdens hittegolf? Neem géén koude douche!

Afkoelen tijdens hittegolf? Neem géén koude douche!

Vamos a la playa. Het is tropisch warm in ons kikkerlandje. Zo heet dat we onszelf tijdens de hittegolf het liefst onderdompelen in een ijsbad. En als het even kan een ijskoude douche voor het slapen gaan. Hoe verleidelijk dan ook, doe het niet!

Lees ook: Sporten in de hitte: is dat nou wel zo’n goed idee?

Het was gisteren de heetste 9 augustus ooit gemeten. De thermometer tikte maar liefst 32,6 (!) graden aan.  Raise your hand als je daarom een koude douche hebt genomen tijdens deze hittegolf (guilty). Helaas helpt dit niet. Sterker nog: je krijgt het zelfs warmer. Oeps. Vanavond toch maar warm douchen.

Koude douche hittegolf

Als je koud doucht, gaan je bloedvaten dicht en hierdoor krijg je het warmer. Wil je juist afkoelen? Neem dan een warme douche. Hierdoor gaan je bloedvaten openstaan en koel je af. Koud douchen is dus niet slim.

https://www.instagram.com/p/CDtCv40Jbl_/

Tekst gaat verder onder de post.

Koud voetenbad

Koud drinken wel. Door twee glazen water te drinken voor je gaat slapen, koel je van binnen af. Daarbij ga je heerlijk zweten ’s nachts en koelt je lichaam dus af. Een plantenspuit naast je bed is natuurlijk ook nog een uitkomst.

Te warm? Maak je gezicht, hals en polsen nat of leg een natte handdoek in je nek. Een koud voetenbad doet ook wonderen. Voeten zijn kleine warmteregelaars. Door met je voeten in een teiltje te baden, koelt je lichaam af.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief