Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Acteur Tarikh Janssen: ‘Ik heb een solo met een banaan, meer zeg ik niet’

Acteur Tarikh Janssen: ‘Ik heb een solo met een banaan, meer zeg ik niet’

Acteur Tarikh Janssen: ‘Ik heb een solo met een banaan, meer zeg ik niet’

VIVA drinkt elke week een drankje met een leuke man. Voor VIVA34 (2016) gingen we aan de borrel met acteur Tarikh Janssen (28), die op het moment te zien is als stripper in de mannenfilm ‘Onze jongens’ en daarnaast op de planken staat als Hamlet.

Interview San van de Ven | Foto’s Maaike van Haaster

Lang, gespierd, een brede lach: onmiskenbaar Tarikh (spreek uit: Tariek) die het terras op komt lopen. We zijn bij 
Bret in Amsterdam, een borrelplek op
gebouwd uit rode zeecontainers. Vrijdag, 17.00 uur, tussen de kantoorslaven. 
Tarikh is allang blij dat hij weer aan 
het bier mag. Drie maanden lang dronk hij geen druppel, leefde hij op shakes en salades en stond hij vijf keer per week in de sportschool. Het doel: zijn lijf ‘droog’ trainen voor de film ‘Onze jongens

Zwaar?

“Heel zwaar. Ik zat aan de 1900 calorieën per dag, terwijl ik er daarvoor 3500 tot 4000 wegwerkte omdat ik at wat ik wilde. Maar je went eraan. Ik stond op met magere kwark en havermout, dronk een keer een eiwitshake, nam ’s middags 
een droge salade met tonijn, mocht rond vier uur een cracker met achterham of Hüttenkäse en nam als avondeten kipfilet en heel veel groenten. Daardoor is het snel gegaan. Als je sport, mag je meer eten, maar dat deed ik niet. Wil je het 
resultaat zien?” Tarikh laat op zijn telefoon een foto van drie Tarikhs in boxer zien, met een steeds indrukwekkender wasbordje.

Wat zien we daarvan terug in de film?

“De broeken gaan uit, we tillen vrouwen op, geven lapdances. En ik heb een heel leuke solo in de film, met een banaan. Meer zeg ik niet.”

Is dat nog een ding voor je, naakt gaan voor een film?

“Ik ga niet naakt! Strippers gaan nooit naakt. Die dragen een string of ballenknijper. Alle andere jongens weigerden, maar ik zei: ‘Fuck it, geef me zo’n string.’ Alleen lukte het niet, mijn ballen floepten eruit… Ik weet niet wat voor strings het waren, voor jongens van zestien of zo, maar ze waren te smal. Toen heb ik toch maar een onderbroek aangetrokken, wel een sexy onderbroek hoor. Volgens mij gaat Jim (Bakkum, red.) wel naakt, al ga je zijn tollie niet zien.”

Wilde je altijd acteur worden?

“Nee, ik heb altijd gezwommen. Eerst op Curaçao, waar ik tot mijn elfde gewoond heb, later in Den Bosch. Ik zwom wedstrijden, deed mee aan NK’s, won medailles. Na mijn eindexamen drong het ineens tot me door: het leven begint nu, what the fuck moet ik gaan doen? Ik dacht terug aan een moment dat me altijd was bijgebleven: op de basisschool speelde ik in de musical en moest een nummer zingen met zo’n gitaartje – de hele zaal lag plat. Daarna kwam de directeur naar me toe: ‘Tarikh, jij moet cabaretier worden.’ Ik heb auditie gedaan aan de mbo-theaterschool in Rotterdam. Als manager, want als acteur durfde ik niet zonder ervaring. Na de derde ronde hoorde ik dat ik niet door was. Ik zakte door de grond. En toen zeiden ze: ‘Maar we willen je wel terugzien als acteur.’ Ik was zó blij. Dat heeft me gered. Vier jaar later ben ik als eerste mbo’er ooit aangenomen op de toneelacademie in Maastricht. Daar ben ik gegroeid tot wat ik nu ben.”

[RECENT_POSTS]

Een veelgevraagd acteur.

“Nou, weet ik niet. Zodra je op tv komt of in de bioscoop, denken mensen meteen dat je het heel erg druk hebt, maar dat valt mee. Het jaar nadat ik afgestudeerd was, stond ik wel in het theater, maar ik had óók drie bijbaantjes in de horeca.”

Heb je je daar zorgen om gemaakt?

“Er is wel een moment geweest dat ik er even doorheen zat. Ik had vijf audities lopen voor écht toffe dingen en eindigde overal bij de laatste twee, maar werd het bij alle vijf net niet. Dat is balen hoor, daardoor ga je aan jezelf twijfelen. Bij mij is het dan een kwestie van een vriend bellen, die me in een avond weer helemaal oppept. Risico van het vak: telkens als je stopt met iets, val je in een zwart gat en moet je weer opnieuw beginnen.”

Laten we het hebben over je wilde kant: hoe ben je als je dronken bent?

“Heel gezellig. Ik ben zo iemand die ervoor zorgt dat iedereen het naar z’n zin heeft. En ik ben een kroegjongen: eerst thuis beginnen met een aperitiefje, daarna lekker de kroeg in, als het gezellig is nog even de club in en na de club nog thuis door.”

Gebruik je drugs?

“Nee, niet echt. Vroeger weleens wat 
geprobeerd, maar het is niks voor mij. 
Ik heb ooit geprobeerd sex te hebben 
met iemand terwijl ik stoned was. Dat had niet het gewenste effect: ze werd 
boos omdat ik alleen maar zat te lachen.”

Ben je een versierder?

“Een vriend heeft een boekje voor zichzelf gemaakt over hoe hij een vrouw moet aanpakken. En het werkt! Ik heb dat niet. Bij mij is het gewoon: ik moet durven, gaan en denken: I own this shit. Ze moet blij zijn dat ze met mij praat.”

Dan kom je wel arrogant over.

“Nee, je moet het niet laten zien. Dat ken je toch wel? Zodra je lekker in je vel zit, ben je ineens aantrekkelijk. Als je niet lekker in je vel zit of je wilt te graag, lukt het niet. That’s the game. Ik heb heel veel blauwtjes gelopen, maar soms ook niet.”

Je hebt sinds anderhalf jaar een
vriendin. Hoe heb je haar veroverd?

“Op een mooie zomerdag in Antwerpen zag ik haar staan. Ik dacht: wow, wat is dit voor lekker wijf?! Maar ja, dat zég je niet. Via via kwam ik erachter dat zij 
dit jaar was aangenomen in Maastricht. 
Aha, dacht ik, maar in Amsterdam vergat ik dat weer. Toen een oud-docent van me overleed, voelde ik sterk de behoefte om naar Maastricht te gaan. En ineens dacht ik aan dat mooie meisje. Ik ging met als 
excuus dat ik naar de eerstejaars ging kijken. Uiteindelijk zag ik haar in de kroeg 
en bood ik haar een biertje aan.
Ze twijfelde even, maar nam ’m aan. We zijn dronken geworden en hebben samen doorgehaald. Een maand later vroeg ik haar verkering in het restaurant waar ik toen werkte: ze kreeg een pizza van me 
in hartjesvorm.”

Dat klinkt alsof je heel erg toe was aan een relatie.

“Nee, dat kwam door haar. Zij is fantastisch. Ik ben wel van de relaties, maar ben ook periodes alleen geweest. Dan ging ik heel veel uit en het gebeurde wel vaak dat ik iemand tegenkwam. Ik kan heel snel ‘verliefdjes’ worden. Iemand leren kennen en denken: fuck, er is iets met haar. Zij is 
zó intrigerend.”

Best lastig nu je een relatie hebt.

“Nee, want ik heb dat nu niet. Tuurlijk kom ik af en toe iemand tegen van wie 
ik denk: als ik geen relatie had, dan was 
dit misschien materiaal geweest om mee 
te daten. Maar daar blijft het bij.”

Ook niet als je, zoals in ‘Smoorverliefd’, met Anna Drijver in bad ligt?

“Nee, zij is prachtig, maar totaal niet mijn type. Het lijkt me pas moeilijk als je een 
tegenspeler krijgt op wie je in het echte 
leven verliefd zou kunnen worden. Dat 
heb ik nog nooit gehad. Gelukkig kunnen mijn vriendin en ik zeeën van verleidingen aan.”

Wat zou je nog willen doen?

“Een hoofdrol in een leuke romantische komedie, à la ‘Hitch’ met Will Smith. En ik wil wel wat drama’s gaan pakken: iets wat gaat over de liefde of het moeilijke 
bestaan. Ik ben zelf ook aan het schrijven, filmideeën. In de toekomst zou ik wel met een producent en een regisseur willen praten, een film opzetten en er zelf in spelen.”

Benieuwd hoe het er aan toe ging op de première van ‘Onze Jongens’. Kijk de video hieronder, waarin BN’er hun beste strimoves showen. 

 

Dit artikel is afkomstig uit VIVA 34. Abonnee worden of een losse editie van VIVA bestellen? Klik hieronder:

»Bestel VIVA online | Klik hier «