Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zó maak je iemand echt blij

Zó maak je iemand echt blij

Zó maak je iemand echt blij

Een appje, Facebook-bericht of mailtje sturen is zó gedaan, maar of het ook persoonlijk is?

We leven in een digitale wereld en onze telefoon is altijd binnen handbereik. Iemand feliciteren of een hart onder de riem steken? Binnen een minuut hebben we een appje verstuurd. Makkelijk en snel.

Maar als we eerlijk zijn: een persoonlijk, handgeschreven bericht is toch véél leuker om te ontvangen? Vooral omdat er in een brief of kaart veel meer moeite wordt gestoken dan in een digitaal berichtje. Een kaart uitkiezen, een mooie boodschap schrijven en vervolgens de post versturen: daaruit blijkt dat je écht aan diegene denkt.

De feestmaand is een uitgelezen moment om een mooie kaart naar vrienden en andere geliefden te versturen. Uit onderzoek bleek dat 85% van de ontvangers blij wordt van een onverwacht kaartje. Extra reden om dit jaar wél (of weer) naar de brievenbus te lopen en je familie en vrienden te verrassen met een fijne kerst- of nieuwjaarswens.

PostNL is benieuwd en vroeg aan Flair-lezeressen: Aan wie denk jij deze kerst en wil je met een kaart verrassen?

Amanda (29): “Ik stuur dit jaar graag een kerstkaart naar mijn tante. Ze
is één van de weinige mensen die mij nog weleens een kaartje stuurt en zo laat weten dat ze aan mij denkt. Altijd een enorme verrassing als ik in mijn brievenbus kijk. Dat leuke gevoel gun ik haar ook, dus naar haar gaat zeker een kaartje.”
Katja: (37): “In Portugal heb ik een vriendin wonen, die ik vijf jaar geleden op vakantie heb ontmoet. We spreken elkaar regelmatig via Skype, maar het is ook leuk om haar eens een handgeschreven boodschap te sturen. En dat ga ik zeker doen!”  
Maaike (31): “Er gaat dit jaar sowieso een kerstkaart naar mijn ex-collega’s. Dit jaar vond ik een nieuwe baan en iedereen reageerde zó lief toen ik vertelde dat ik het bedrijf ging verlaten. Ondanks dat ik het erg naar mijn zin heb bij mijn nieuwe job, mis ik mijn oude collegaatjes nog elke dag. Dat wil ik ze laten weten in mijn kerstkaart.”

Wie zou jij wel willen verrassen met een kaartje?
Beeld: iStock

Advertisement