Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Eten > Aan deze groenten hebben we de slechtste herinneringen

Aan deze groenten hebben we de slechtste herinneringen

Aan deze groenten hebben we de slechtste herinneringen

Bij welke groenten zat jij vroeger aan tafel te treuzelen, in de hoop dat je ze niet op hoefde te eten van je ouders? Bijna de helft van de Nederlanders heeft slechte herinneringen overgehouden aan bepaalde groenten. Je bent dus niet de enige!

Uit onderzoek blijkt dat 46 procent van de Nederlanders een nare herinnering heeft overgehouden aan een specifieke groente. De voornaamste reden is omdat ze het als kind niet lustten, maar het verplicht op moesten eten van hun ouders. Herkenbaar, toch? Ook komt het voor dat de groenten slecht bereid waren, zoals te lang en te gaar gekookt, waardoor we er een jeugdtrauma aan hebben overgehouden.

Minst populair

Welke groente wilde jij vroeger het liefst op je bord laten liggen? Maar liefst dertien procent van de Nederlanders had dit bij spruitjes. Die groente wordt het meest genoemd als het gaat om minst populaire groenten. Zuurkool, andijvie en witlof hebben bij drie procent voor een slechte herinnering gezorgd.

Niet in trek

Tegenwoordig is het voor ouders nog steeds een uitdaging om hun kinderen sommige groenten te laten eten. Vijftig procent van de ouders heeft er moeite mee, voor 22 procent is het geen issue. En wat blijkt? Spruitjes zijn nog steeds het minst populair!

Minst favoriete groenten onder kinderen tussen 2 en 12 jaar:

  1. Spruiten – 19%
  2. Witlof – 16%
  3. Zuurkool – 16%
  4. Artisjok – 10%
  5. Augurk – 9%

Favoriete groenten onder kinderen tussen 2 en 12 jaar:

  1. Bloemkool – 28%
  2. Komkommer – 28%
  3. Broccoli – 27%
  4. Spinazie – 24%
  5. Sperzieboon – 20%
Bron Albert Heijn | Beeld iStock