Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 9 tips voor lazy girls om fit te worden

9 tips voor lazy girls om fit te worden

9 tips voor lazy girls om fit te worden

Je neemt je in het begin van het jaar voor om elke week naar de fitness te gaan, maar je ontdekt een halfjaar later dat je fitnessabonnement alleen maar stof ligt te vergaren op de kast? Yep, herkenbaar. Speciaal voor de luie meisjes onder ons hebben we hier 9 tips op om alsnog fit te worden.

1. De gouden regel van tien

Probeer om dagelijks tien push-ups en tien sit-ups te doen, het liefst na elkaar. Omdat iets altijd beter is dan niets en omdat je na een tijdje zelf wel zal voelen dat tien stuks veel te gemakkelijk gaat en je je oefeningen op je eigen tempo kan vermeerderen.

2. Probeer ten minste elk uur recht te staan

We weten allemaal hoe slecht het is om de hele dag stil te zitten, gekruld over je toetsenbord gebogen, en niet eens recht te komen voor de lunch omdat je het véél te druk hebt. Of even snel lunchen in de kantine, zittend. Maak er een gewoonte van om ten minste één keer per uur recht te staan: naar het toilet lopen, een koffie halen, een collega gedag gaan zeggen… Ja, een praatje houden op het werk is dus goed voor je gezondheid. Laat dat maar even aan je baas weten. 😉

3. Wandel minstens 20 minuten per dag

De zon schijnt, dus heb je geen excuus meer om overal met het openbaar vervoer naartoe te gaan. Gebruik die benen en get moving! Zelfs twintig minuutjes wandelen per dag zouden al heel wat invloed hebben op je gezondheid.Gemakkelijk om in te plannen in je dagelijkse schema en je zal er niet van naar adem liggen happen. Het perfecte excuus om een hondje in huis te halen?

4. Work-out vanuit je luie stoelJe hoeft noch je huis noch je stoel uit om een stevige work-out in te plannen. Download apps als Tabata of 7-Minute-Workout voor de ideale high-intensity work-out, de beste manier om in no time gewicht te verliezen en strakker te worden.

5. Zen

Fit worden draait niet alleen om sporten en bewegen. Ook ons dagelijkse leven heeft een impact op onze gezondheid. Voldoende slapen is bijvoorbeeld cruciaal. En de duizenden technologische snufjes die je dagelijks afleiden, helpen ook niet echt. Ban dus alle toestellen zeker een uur voor je gaat slapen, en je zal al snel merken dat je een betere nachtrust krijgt.

6. Maak je geen zorgen over de duur van je work-out

Het klinkt ons als muziek in de oren: de kwaliteit van je work-out hangt niet af van de tijdsduur ervan. Het allerbelangrijkste is gewoon dat je bezig bent. Het doet er niet toe dat je niet dat hele uur in de fitness bent gebleven of dat je niet zo ver gelopen hebt als je had gepland. Je hébt gelopen, en dat is wat telt.

7. Loop gedurende één liedje

Je kunt beter iets minder ambitieus zijn, zodat je je op het einde van je sportsessie niet slecht voelt omdat je je doel niet gehaald hebt. Neem jezelf voor om één liedje lang hard te lopen. Kies een leuk liedje, zodat je zelfs niet eens doorhebt dat er al vier minuten gepasseerd zijn. Download dus gewoon Beyoncé’s nieuwste album, en voor je het weet, loop je een hele marathon.

8. Spendeer wat tijd in bed

Eerlijk: er zijn sporten die leuk zijn, en de bedsport is er daar eentje van. Uit onderzoek aan de Universiteit van Quebec in Canada blijkt namelijk dat seks net zo effectief is als een gemiddelde intensity training. Vrouwen kunnen zo’n 90 calorieën verbranden tijdens een potje vrijen. Dat is net iets minder dan de helft van het aantal calorieën dat je zou verbranden tijdens 30 minuten joggen. Wij weten wel wat kiezen…

9. Doe je work-outs tijdens de reclame 

Luie mensen kijken graag tv, dus waarom zou je de twee niet combineren? Als je vijf minuten lang je lunges, burpees en squats doet, kan je jezelf achteraf meteen belonen met je favoriete guilty-pleasure-reeks. Die pot Ben & Jerry’s laat je wel beter in de vriezer als je enig verschil aan je lijntje wil merken…

Meer over sporten?

Bron: flair.be // Afbeeldingen: giphy