8 tips om jouw droombaan te bemachtigen Beeld
8 tips om jouw droombaan te bemachtigen

8 tips om jouw droombaan te bemachtigen

Solliciteren is een zenuwslopende bezigheid, waarbij klotsende oksels en bibberende knietjes eerder regel dan uitzondering zijn. Maar ook jij kunt de gesprekken rocken, een opvallend LinkedIn profiel maken en die droombaan bemachtigen. Want door het toepassen van een aantal simpele tips en tricks, is jouw dreamjob binnen handbereik!

null Beeld
  • Doe je huiswerk

Zorg dat je alles, ik herhaal álles, weet op het gebied van jouw werkveld. Verdiep je in alle kantoren, bedrijven en organisaties waar jij zou willen werken, en volg deze op de voet. Zo weet je zeker dat jouw spetterende motivatiebrief als eerste op de mat ligt bij jouw droomwerkgever.

  • Wees creatief

Het gebruiken van standaard woorden als ‘verantwoordelijk’, ‘creatief’ en ‘expert’ op je LinkedIn profiel is saai en niet origineel. Deze woorden worden namelijk het meest gebruikt onder de Nederlandse LindedIn gebruikers. Probeer dus creatief om te springen met hoe jij jezelf omschrijft – doe dit bijvoorbeeld in de vorm van een video of leuk geschreven blog. Show them what you got!

  • Wees volledig

Ook niet geheel onbelangrijk; zorg voor een zorgvuldig ingevuld LinkedIn profiel! Doe dit niet eventjes snel tussen het lakken van je nagels en het doen van de boodschappen in, maar neem echt even de tijd om een duidelijk en volledig profiel aan te maken. Want met meer dan een functie op je profiel, maak je al 12 (!!!) keer meer kans om gevonden te worden!

  • Wees vindbaar

Nog een belangrijke; zorg ervoor dat je goed vindbaar bent! Recruiters gebruiken standaard zoektermen als ze zoeken naar kandidaten; maak het ze dus gemakkelijk! Laat in je headline zien wie je bent en wat je te bieden hebt, zodat je zeker weet dat ze jou niet over het hoofd zien!

  • Promoot jezelf

Een tikkeltje zelfverzekerder overkomen in je motivatiebrief is helemaal niet erg. Laat zien dat je goed bent in wat je doet, en zeker weet dat jij – en alleen jij – de juiste kandidaat voor die baan bent.

  • Keep it professional

Plaats alleen professionele, zakelijke foto’s op je openbare sociale media. De kiekjes van je cappuccino met sojamelk en je zweethoofd na een flinke work-out horen niet thuis op je LinkedIn profiel, en ook party pics kun je beter achterwegen laten.

  • Speel voor Sherlock

Verdiep je in jouw toekomstige werkgever, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een beetje gluren kan zéker in je voordeel werken tijdens een zenuwslopen sollicitatiegesprek, al helemaal als blijkt dat jullie een gezamenlijke voorliefde voor cupcakes én unicorns hebben.

  • Stel vragen

Aan het eind van een sollicitatiegesprek, als je het gevoel hebt het eindelijk gehad te hebben, komt altijd de onvermijdelijke vraag of jij nog vragen hebt. Zorg ervoor dat je die ook hebt, want dit is jouw moment om initiatief te tonen! Het voelt misschien betweterig, maar vragen stellen wordt juist gewaardeerd. Vraag dingen als: "hoe ziet een typische werkdag eruit?" "Met welke uitdagingen krijgen mensen in deze functie te maken?" Laat zien dat je oprecht goed hebt nagedacht over je rol in het bedrijf.

De jacht naar de perfecte baan is en blijft een spannende en zenuwslopende bezigheid, maar met het toepassen van deze tips ben je alweer een stapje dichterbij de job van je dromen. En onthoud; believe you can and you’re halfway there!

Anne-Flore Muller

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden