Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 8 tips om gênante zweetplekken bij zomerse temperaturen te vermijden

8 tips om gênante zweetplekken bij zomerse temperaturen te vermijden

8 tips om gênante zweetplekken bij zomerse temperaturen te vermijden

Yay, de zomer is weer in het land! En dat betekent blote benen, zonnebrillen en ijsjes, maar jammer genoeg ook énorm veel zweten. Het laatste wat je wilt is dat je shirtje doorweekt is van het zweet en er vervelende zweetplekken onder je oksel achterblijven. Wij geven je alvast enkele tips om zweetkringen tegen te gaan.

1. Kies de juiste kleuren en materialen

Als je tijdens warme dagen je zweetplekken wil verbergen, kan je maar beter even nadenken over wat je aantrekt. Lichte kleuren of pastelkleuren kan je beter vermijden bij zomerse temperaturen want ze werken niet in je voordeel als het aankomt op zweet. Kies eerder voor donkere kleuren zoals zwart, bruin of donkerblauw en je overmatig zweten is al veel minder zichtbaar. Kies ook voor kledingstukken met een drukke print, deze camoufleren namelijk je zweetplekken.

Ook bepaalde materialen zijn eerder je vijand dan je vriend bij warm weer. Zo zullen katoenen en linnen kledingstukken het vocht opnemen, en zal zijde zorgen voor zweetplekken op je hele lichaam. Wil je ’s ochtends toch nog een truitje over je shirt, kies dan voor een los gebreide trui die lekker luchtig is.

2. Kies voor lage armgaten

Kies tijdens warme dagen niet voor hooggesloten tops met strakke armgaten. Losse shirts met lage armgaten drukken niet tegen je oksels en geven je lichaam namelijk te kans om te ademen. Dit zal helpen om vlekken te voorkomen. Ben je bang dat een shirt met lage armgaten niet gepast is voor het werk? Draag er dan een kort topje onder om de portie ‘bloot’ in te perken.

3. Laat hoofddeksels of jasjes achterwege

Hoewel een hoofddeksel je kan beschermen als je urenlang in de hete zon vertoeft, is het niet zo goed voor je zweetproductie. Het meeste zweten gebeurt namelijk via je hoofd, waarbij een hoedje al je lichaamswarmte zal bijhouden en je de kans hebt om oververhit te geraken. Als je dus niet in de volle zon gaat wandelen voor uren en kans maakt op een zonneslag, laat je een hoed of petje best achterwege.

Tijdens vergaderingen wordt er vaak verwacht dat je een jasje of blazer aantrekt boven je jurk of shirt. Draag tijdens warme dagen je jasje gewoon over je schouders zonder je armen er in te steken. Dit toont nog steeds professioneel en elegant, terwijl je oksel rustig kunnen ademen.

4. Laat je voeten ademen

Uit onderzoek blijkt dat als je voeten niet genoeg lucht krijgen bij warme temperaturen, de rest van je lichaam ook oververhit kan geraken. Kies dus voor sandalen waarbij je tenen open zijn en vermijdt zeker plastic schoenen. Kun je om een of andere reden toch niet kiezen voor open schoenen, probeer je schoenen dan enkele keren per dag uit te doen zodat je voeten kunnen luchten.

5. Azijn to the rescue

Azijn zou blijkbaar niet alleen handig zijn in de keuken, maar ook bij zomerse temperaturen kan ‘ie helpen. Giet een beetje azijn op een watje en houdt het onder je oksel. Het zou de productie van bacteriën verminderen waardoor je minder gaat zweten. Let wel even op dat je niet net je oksel geschoren hebt, want dat zou even kunnen pijn doen.

6. Okselpads

Lijken bovenstaande tips niet te werken voor jou of wil je gewoon super graag een pastelkleurig shirtje dragen tijdens een hittegolf? Probeer dan eens okselpads in je shirt te dragen. Je plakt ze aan de binnenkant van je mouw en het absorbeert het zweet in je oksel. Natuurlijk kan je dit enkel gebruiken bij gesloten shirts en niet bij tops met spaghettibandjes.

Lees ook:

Bron: Grazia