Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 7 zonden

7 zonden

7 zonden

Wat is jouw grootste zonde?

Gemakzucht, lust, jaloezie, wraakzucht, ijdelheid, gulzigheid of hebzucht? De meeste Nederlanders hebben als grootste zonde gemakzucht en lust.

Gemakzucht
Wij Nederlander zijn lui en dat vinden we zelf ook (60%)! Dingen die we vaak vergeten zijn verjaardagen (75%) en trouwdagen (meer dan 60%). Ook blijkt onze luiheid uit het feit dat maarliefst 95% van alle Nederlanders weleens iets uitstelt.

Lust
Naast luiheid speelt ook lust een belangrijke rol in het leven van Nederlanders. Meer dan een kwart date weleens puur en alleen om de seks, en vier op de tien mensen voelt de behoefte om vreemd te gaan in hun relatie! Er is wel een groot verschil tussen mannen en vrouwen: 39% van de mannen date alleen voor de seks, tegenover 14% van de vrouwen. Het deel dat ook echt vreemdgaat is kleiner (18%), maar 15% van de trouwe partners had wel eens seks met een ander willen hebben. Mannen vinden het over het algemeen ook geen probleem om op hun eerste date te seksen.

Jaloezie
Bijna iedereen is wel eens jaloers (83%), vooral als het om de liefde gaat. Sms’jes en e-mails van de partner worden gecontroleerd (12%), vooral vrouwen hebben daar een handje van. Wij vrouwen zijn vaak jaloers op het uiterlijk van een ander (45%).

Wraakzucht
We zijn allemaal wel eens boos en maarliefst 62% van de Nederlanders heeft wel eens wraakgevoelens! De meest voorkomende wraakacties zijn naar bed gaan met de beste vriend of vriendin (20%), valse roddels verspreiden (20%), het huis vernielen (12%) en stalken (8%).

IJdel
Wij Nederlanders vinden onszelf ijdel (61%), maar zien dit niet als een slechte eigenschap (86%). Gemiddeld we ons uiterlijk een 7 en dan nog overweegt een kwart van de Hollandse vrouwen plastische chirurgie, tegenover 9% van de mannen.

Gulzigheid
Chocola en chips eten, zijn volgens veel Nederlanders een zonde, maar die begaan ze wel. Bijna een derde van de vrouwen eet nogal eens chocola en bijna tweederde van de Hollanders heeft weleens een vreetbui.

Hebzucht
Nederlanders staan in het buitenland bekend als gierige mensen, maar bijna tweederde van de Nederlanders vindt zichzelf niet gierig. 80% is er wel van overtuigd dat anderen hen gierig vinden.

Bron: FOXlife