Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 6x signalen die erop wijzen dat jij vakantie nodig hebt

6x signalen die erop wijzen dat jij vakantie nodig hebt

6x signalen die erop wijzen dat jij vakantie nodig hebt

Op vakantie gaan is goed voor je mentale gezondheid. Een weekje gewoon even niks doen (of juist wel), iets waarvan je ontspant. Soms heb je het gewoon even nodig om weer op te laden, zodat je daarna weer met frisse energie aan het werk kan. Hieronder lees je zes signalen die erop wijzen dat jij écht aan vakantie toe bent. 

1. Je maakt fouten op je werk

Iedereen maakt natuurlijk weleens een foutje op hun werk. Maar merk je dat het je de laatste tijd wel heel vaak gebeurt? Dan kan dit een teken zijn dat je er even tussenuit moet. Het is niet je bedoeling om iets fout te doen, maar de vermoeidheid neemt de overhand. En als je moe bent, werk je minder nauwkeurig en valt de focus weg.

2. Kleine dingen worden je te veel

Is de melk op of laat je een glas kapot vallen? En raak je compleet gefrustreerd (boos, huilen) door dit soort kleine issues. Dan is het de hoogste tijd dat jij even lekker vrij neemt.

3. Je bent negatief

Merk je dat je ’s ochtends niet makkelijk je bed uitkomt of dat je ongemotiveerd bent? En is bij jou de laatste tijd het glas eerder half leeg dan half vol? Dan wijst dit erop dat jij echt toe bent aan vakantie.

4. Je gaat afreageren op je omgeving

Dit sluit aan op het punt hierboven. Ben je chagrijnig en zoek je vaker dan normaal ruzie met de mensen om je heen? Kan je niks van je moeder hebben of zit je regelmatig te zeiken op je partner omdat dingen niet gaan zoals jij dat wil? Dan is het serieus de tijd om een pauze in te lassen. En niet van een uurtje, maar van een week of twee. Nu alleen nog hopen dat ze met je mee willen op vakantie.

5. Je hebt last van fysieke pijntjes

Heb je regelmatig last van verschillende soorten pijntjes? Denk aan stijve schouders en nek, hoofdpijn en een vastzittende rug. Dan heb jij echt even de tijd nodig om op te laden. En het liefst in de zon want dan trekken deze pijntjes ook sneller weg.

Lees ook
Het is écht zo: een sportieve break tijdens je werkdag verbetert je mentale gezondheid

6. Je hebt slaapproblemen

Lig jij ’s avonds urenlang te piekeren over van alles en nog wat en heb je de volgende ochtend moeite met opstaan? Dan kan dit erop wijzen dat je even een stapje terug moet doen en een leuke vakantie moet gaan boeken, waar jij lekker even kunt uitrusten en je verstand op nul kunt zetten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Beautify | Beeld: Getty Images