Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 6x celebs waarvan je niet wist dat ze slim zijn

6x celebs waarvan je niet wist dat ze slim zijn

6x celebs waarvan je niet wist dat ze slim zijn

Ze zijn bekend om hun acteer- of modellencarrière, maar wist jij dat deze knappe koppen ook écht een knappe kop hebben? Zes sterren van wie je niet wist dat ze extreem slim zijn.

Door: Fiona van Kessel

Natalie Portman

Met een IQ van 140 is Nathalie Portman een van de slimste actrices in Hollywood. Ze behaalde haar diploma psychologie aan de Harvard universiteit tijdens het filmen van de tweede Star Wars-film. Daarna volgde ze nog een aantal vakken aan de Universiteit van Jeruzalem. Ze spreekt zes talen vloeiend: Hebreeuws, Duits, Japans, Spaans, Frans en natuurlijk Engels.

Lisa Kudrow

In tegenstelling tot haar grappige maar allesbehalve snuggere alter ego Phoebe is Kudrow zelf, met een IQ van 154, een echte genie. Voor ze haar rol in ‘Friends’ kreeg, studeerde ze af in de biologie. Ze werkte acht jaar lang als medisch onderzoeker en deed met name onderzoek naar hoofdpijn.

Mayim Bialik

Wij kennen Bialik vooral van haar rol als neurowetenschapper in ‘The big bang theory’, maar door een gênante vraag van een reporter werd duidelijk hoe slim deze dame echt is. Op de rode loper tijdens de SAG awards in 2007 vroeg hij: “Being on ‘The big bang theory’, how many people… not that you aren’t a genius… but how many people think that you can solve calculus at the drop of a hat?” Waarop Bialik beleefd, maar terecht een beetje geïrriteerd antwoorde: “I actually was trained in calculus for several years. I’m a neuroscientist… You may not have known that.” Oeps. Bekijk hier het hele fragment:

Cindy Crawford

Wellicht de meest verrassende naam op de lijst. Crawford was als ‘valedictorian’ de slimste van haar klas op de middelbare school en ging met een volledige studiebeurs naar de universiteit. Ze besloot om chemical engineering te studeren, maar werd in haar eerste jaar ontdekt als model en stopte met haar studie.

Jodie Foster

Als driejarige speelde Jodie Foster al in diverse reclamespotjes. Ze volgde van jongs af aan tweetalig onderwijs in het Frans-Engels en studeerde magna cum laude af aan Yale in literatuur en creatief schrijven. Omdat ze vloeiend Frans spreekt, doet ze vaak haar eigen nasynchronisatie van films.

Shakira

Volgens Mensa, een internationale organisatie voor hoogbegaafde mensen, beschikt Shakira over een IQ van 140. Ze spreekt vier talen vloeiend: Spaans, Arabisch, Catalaans en Italiaans. Na haar wereldtour ‘Oral Fixation’ in 2007 besloot ze meer te doen met haar passie voor geschiedenis. Vermomd als Colombiaanse student Isabel volgde ze het vak ‘Introduction to western civilization: ancient civilizations’ aan de UCLA-universiteit.

Famke Janssen

Waar de meeste voormalig Bond-girls het niet moeten hebben van hun intelligentie, heeft deze actrice, regisseur, scenarioschrijver en voormalig model, meer in huis dan alleen haar sexappeal. Vóór haar modellencarrière begon, studeerde Famke een jaar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze maakte die studie niet af, maar studeerde in 1992 verder aan de Columbia-universiteit in New York en behaalde daar haar bachelor literatuur en creatief schrijven.

IQ-meter

De cijfers: een bovengemiddeld IQ ligt tussen de 115-124 en is vergelijkbaar met die van een universiteitsstudent. Vanaf ongeveer 132 spreek je van hoogbegaafd, tussen 135-144 van extreem hoogbegaafd en daarboven van een genie.

Beeld: Getty Images