Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 6 x bijgeloof over eten

6 x bijgeloof over eten

6 x bijgeloof over eten

Je hebt van die weetjes die altijd van pas komen als een gesprek stilvalt.

Bijvoorbeeld tijdens een kerstdiner met jouw schoonfamilie. Mijn vriendinnen en ik noemen dit ‘Willem-weetjes’, naar een jongen die te pas en te onpas met dergelijke weetjes kwam. Om jou ook te redden van ongemakkelijke stiltes, hebben we vijf leuke weetjes op een rijtje gezet over bijgeloof over eten uit verschillende landen. Zo houd je het gesprek levendig.

Broodkorsten
Als je alle korstjes van jouw brood opeet, zul je een goede relatie opbouwen met je schoonmoeder. De Roemenen laten dus vast nooit een korstje liggen.

Zwanger
In Korea mag je, als je zwanger bent, geen beschadigde of a-symmetrische kost eten. Anders krijg je een lelijk kind.

Graan
In Duitsland geloven ze dat wanneer er iemand overleden is, je het graan op de graanzolder door elkaar moet schudden en de wijn in de wijnkelder ook. Anders ontkiemt het graan niet en wordt de wijn zuur.

Vis
Heeft een zwangere vrouw trek in vis maar eet ze die niet, dan zal haar baby geboren worden met een vissenkop. Rare jongens, die Canadezen.

Zachtgekookt ei
De Engelsen zijn dol op eieren, maar wanneer ze een zachtgekookt ei hebben gegeten, drukken ze het lepeltje vast nooit door de lege dop. Anders laten ze de duivel vrij.

Rijst
Ooit willen weten waarom je rijst naar een bruidspaar gooit? China weet het antwoord: de jaloerse geesten eten de rijst op en vallen het bruidspaar dan niet lastig.

Geen gesprek valt meer stil en je bent het succesnummer van de avond. Wat zal je lief trots op je zijn!

Meer lijstjes vind je het in geweldige boek ‘List-o-pedia‘. Hierin staan 2663 willekeurige feiten die je zullen verbazen, verbluffen en verrassen. Een naslagwerk vol nuttige en volstrekt irrelevante informatie. Je zit nooit meer om een gespreksonderwerp verlegen.