Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 6 plastische ingrepen die je nog niet kende

6 plastische ingrepen die je nog niet kende

6 plastische ingrepen die je nog niet kende

Liposuctie, borstvergroting, ooglidcorrectie… inmiddels zijn de favorieten op de plastische menukaart iedereen wel bekend. Toch zijn er ook wonderbaarlijke ingrepen waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord had en waar je wenkbrauwen ook zonder lift spontaan van omhoog schieten. Daarom: 6 plastische ingrepen die je nog niet kende.

1. Interne beha

Sommige jurken of tops eisen een strapless beha, in principe geen probleem natuurlijk, de bandjesloze cups zijn overal verkrijgbaar. Ware het niet dat ze in de meeste gevallen al gauw centimeters naar beneden zakken en het grote hijs-programma kan beginnen. Daar hebben Britse chirurgen wat op bedacht. Voor prontere borstjes kun je namelijk ietwat hardere siliconencups in laten brengen en de beha voor goed aan de wilgen hangen. De cups worden ook nog eens gelift met zijden bandjes en aan je ribbenkast geboord. Welja!

2. Snorimplantaat

Een volle, borstelige snor staat in het Midden-Oosten voor een waardige, wijze en volwassen man. En dat niet alleen: het staat ook voor mannelijkheid. Mannen die te maken hebben met een iets minder weelderige bovenlip kunnen daarom voor heuse snorimplantaten terecht bij hun chirurg. Voor 7000 dollar zit je snor!

3. Teenverkleining

Dikke dijen? Rolletjes op de rug? Buikvet? Welnee, de echte kwelling zit ‘m in de maat van je tenen. Er zijn mensen die zich de ballen uit hun broek schamen voor hun voeten en hun tenen maar wat graag laten verkleinen. Ook geïnteresseerd in kleinere tenen? Prijzen variëren van honderden tot duizenden euro’s en let wel: omdat het toch wel een beetje een onnodige operatie is (je meent ‘t), wordt het niet vergoed door de verzekering. Ook mogelijk: vet laten spuiten in de onderkant van je voeten, voor nét dat beetje extra comfort.

4. Liposculptuur

Dit is de liposuctie voor je benen. Steeds meer vrouwen rennen naar hun plastisch chirurg voor het wegzuigen van kuitvet en hopen hiermee weer in bepaalde laarzen te passen tijdens de wintermaanden. Als het vet eenmaal weg is kan de arts het onderbeen de gewenste maat en vorm geven. Oh ja, voor iedereen die vollere kuiten heeft door hardlopen of fietsen hebben we minder goed nieuws: je hebt wel een beetje vet nodig om de boel kleiner te maken. Van spieren kunnen ze immers niets wegzuigen.

5. Je ballen laten strijken

Mannen, het is de vraag of jullie dit wel willen lezen: George Clooney vertelde Esquire in 2008 dat hij zijn ballen liet gladstrijken om deze minder rimpelig te maken. Daarbij ontdoe je je balpartij niet alleen van rimpels maar ook van haar en bij elkaar zorgt het hele pakket ervoor dat je scrotum er weer toonbaar en jong uitziet.

6. Oorreparatie

Het lijkt bijna in je vorige leven: de tijd dat je die grote gaten in je oor, ook wel bekend als tunnels, mooi vond. Nu je er geen piercing meer in hebt zitten, hangen er wel nog twee gapende gaten naast je gezicht. Alles tot 1,5 centimeter kan zonder operatie nog vanzelf goed groeien, maar voor alles groter dan dat heb je een retourtje plastisch chirurg nodig. Een ingreep duurt zo’n 30 minuten en wordt wereldwijd steeds vaker uitgevoerd.