Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 6 dingen die we van mannen kunnen leren

6 dingen die we van mannen kunnen leren

6 dingen die we van mannen kunnen leren

Hoewel we ervan overtuigd zijn dat mannen heel wat van ons zouden kunnen leren, zijn er ook enkele dingen die wij vrouwen nog niet helemaal onder de knie hebben. Denk maar aan het controleren van onze emoties, problemen oplossen of zelfvertrouwen tonen. Wij geven je alvast enkele voorbeelden waarin mannen beter zijn dan vrouwen. 

1. Liefdesverdriet verwerken

Het spreekwoord ‘ander en beter’ mag misschien wel ettelijke keren naar ons hoofd geworpen worden na een break-up, het echt toepassen zit er nog niet in. Vrouwen kruipen met een grote pot ijs voor de televisie of gaan uithuilen bij vriendinnen, terwijl mannen eenmalig hun verdriet gaan verdrinken op café. Geen weken afzien en je afvragen wat je beter had kunnen doen, een avondje stevig doorzakken en je bent klaar voor een volgende uitdaging.

2. Risico’s nemen

Wanneer het aankomt op risico’s nemen en tonen hoeveel lef je hebt, staan de mannen toch een stapje voor. Als ze iets nodig hebben, vragen ze het gewoon en bij onenigheid proberen ze het zo snel mogelijk uit te klaren. Vrouwen denken meer aan hun reputatie en hoe hun acties deze kunnen schaden. Simpele tip: heb je het geprobeerd en is het niet gelukt? Dan ga je toch gewoon weer verder!

3. Sorry zeggen

Vrouwen zeggen gemiddeld per dag 20 keer meer sorry dan mannen. En dit niet enkel voor iets wat ook effectief hun schuld is. Iemand storen als je hem opbelt, per ongeluk tegen iemand aanlopen of vragen of je iets kan lenen, het zijn eigenlijk helemaal geen dingen waarvoor je je zou moeten verontschuldigen. Het maakt je juist enorm onderdanig. Probeer de sorry’s dus af en toe eens achterwege te laten.

4. Emoties uitdrukken

Terwijl jij na een opmerking van je baas een potje gaat huilen op het toilet, is je mannelijke collega de opmerking al vergeten. Mannen kunnen nu eenmaal beter relativeren en kunnen hun emoties ook beter onder controle houden. Dus haal volgende keer gewoon even je schouders op en ga rustig verder met wat je bezig was.

Lees ook:
Bewezen: vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen

5. Zeggen wat je denkt

Mannen zeggen waar het op staat, klaar! Ze zijn direct en helder en laten gewoon even weten wat ze nu werkelijk willen. Vrouwen houden er nu eenmaal van om rond de pot te draaien. Waarom? Omdat ze niemand willen kwetsen of niet bazig willen overkomen. Vaak kom je er echter niet veel verder mee. Zeg dus gewoon even wat je denkt en kijk wat er gebeurt.

6. Zelfvertrouwen tonen

Mannen zijn zelden bescheiden. Of het nu gaat over hun werk of hobby, ze zijn trots op zichzelf als ze nog maar het kleinste dingetje verwezenlijkt hebben. Mannen schatten hun kunnen ook veel hoger in dan vrouwen doen, waardoor vrouwen soms leuke kansen aan zich voorbij laten gaan. Denk maar aan het solliciteren voor een baan. Perfect drietalig, 5 jaar ervaring en een vlotte pen? Nuja, mannen gaan ervan uit dat de helft van de gevraagde competenties wel genoeg zullen zijn om in aanmerking te komen voor de job, de rest leren ze later wel. Wees dus wat minder bescheiden en kopieer het zelfvertrouwen van de mannen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Flair Magazine | beeld: GettyImages