Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 6 dingen die je moet weten voor je een tatoeage laat zetten

6 dingen die je moet weten voor je een tatoeage laat zetten

6 dingen die je moet weten voor je een tatoeage laat zetten

Ben jij al heel lang aan het twijfelen of je een tatoeage zou laten zetten? Of is het een van jouw voornemens om het dit jaar wel te doen? Dan zetten wij even 6 dingen op een rijtje die je echt wel moet weten voordat je je lichaam voor eeuwig laat versieren.

1. Kies de juiste tattooshop

Je wil natuurlijk niet alleen dat de tattoo artist die jou gaat helpen een echte professional is, maar de omgeving moet ook schoon zijn. Een tatoeage is namelijk een open wonde die gemakkelijk kan ontsteken als de omstandigheden vies en vuil zijn. Waar je op moet letten: de tatoeëerder draagt handschoenen én pakt de nieuwe naald uit de verpakking.

2. Wees 1000% zeker van je keuze

Voor wie het nog niet doorhad, een tatoeage heb je voor het leven. Je wil dus helemaal niet rondlopen met de naam van een ex-vriendje of een tekening die je in een zatte bui hebt laten plaatsen. Denk goed na over wat je voor eeuwig op je lichaam wil hebben en laat je niet beïnvloeden door anderen, want tatoeages zijn héél persoonlijk. Ook belangrijk: de tekening van je tattoo is exact hetzelfde als hoe het er op je lichaam zal uitzien. Zeg dus op voorhand wat je er niet mooi aan vindt of wat je wil veranderen, want eens de naald je lichaam raakt, is het te laat.

3. Het doet pijn

We gaan er niet over doordrammen, maar het laten zetten van een tatoeage doet wel degelijk pijn. Laat je dus niet bedotten door vrienden die zeggen dat ze ‘erdoor geslapen hebben’, want je moet het niet geloven. Het is wel zo dat de ene plaats pijnlijker kan zijn dan de andere. Voor wie niet zo houdt van pijn, blijf weg bij zones met veel botjes, zoals de ribben, voeten en ruggenwervel.

4. Niet alles kan

Het is natuurlijk belangrijk dat je exact krijgt wat je graag wil, maar hou wel in je achterhoofd dat niet alles mogelijk is. Té klein en té gedetailleerd is heel moeilijk, maar ook andere ontwerpen zijn soms gewoon niet haalbaar. Luister dus goed naar de tatoeëerder als hij je zegt dat het er misschien niet zo zal uitzien als jij wil. Hij heeft tenslotte al jarenlange ervaring. Wees dan ook niet bang om gewoon naar buiten te lopen en geen tatoeage te nemen.

5. Kies het juiste moment

Jij wilt misschien wel met je nieuwste aanwinst gaan pronken op het strand in Spanje, maar dat is nu net een heel slecht idee. Tatoeages hebben namelijk enkele weken nodig om te herstellen – grote al iets langer dan kleine – en direct contact met de zon is een no-go. Als je dus niet je hele vakantie in de schaduw wil zitten, kan je beter een ander tijdstip uitkiezen.

6. Tattoos verwijderen

Voor wie onze tips op voorhand niet zou gelezen hebben, is er nog altijd een manier om die tattoo waar je niet tevreden over bent te laten verwijderen. Naast het feit dat een laserbehandeling niet erg goedkoop is, doet het ook nog eens ongelofelijk pijn én kan het lang duren vooraleer de tatoeage volledig weg is. Blauwe, zwarte en groene inkt is bijvoorbeeld veel gemakkelijker weg te halen dan lichtere kleuren zoals geel en wit. Een ander nadeel is dat je er ook littekens aan kan over houden. Goed nadenken dus!

Lees ook: