Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 6 dingen die je pas ontdekt als je gaat samenwonen

6 dingen die je pas ontdekt als je gaat samenwonen

6 dingen die je pas ontdekt als je gaat samenwonen

Moet ik voor hem koken? Raken we elkaar niet beu? De gedachten van iemand die gaat samenwonen gaan alle kanten op als D-day nadert. Je moet nog duizend-en-een dingen ontdekken. Maar deze 6 dingen ontdek je pas nadat de verhuiswagens al zijn vertrokken.

Je ziet elkaar amper

Vóór het samenwonen
Jij dacht: joepie, picknicks, avondwandelingen en dinertjes bij kaarslicht. Eindelijk veel tijd voor elkaar en élke dag samen in bed liggen.

Tijdens het samenwonen
’s Ochtends rol je als een zombie uit bed, je knikt met je ogen half open naar je lief – een geluidloze hallo – en dan zoek je in haast je outfit bij elkaar. De trein wacht niet. ’s Avonds kom je doodop thuis en wil je alleen maar bankhangen en naar je favoriete serie kijken. In bed lepel je nog even om daarna als een blok in slaap te vallen.

Jullie eetgewoontes matchen niet

Hij wil rijst, jij wil pasta. Hij denkt: mmm vlees; jij: mmm groentes. Koeken en snoep haal jij nóóit in huis. Hij is als een kind in een snoepwinkel tijdens het winkelen, en koopt alles waar hij zin in heeft. Een gouden raad: stel samen een boodschappenlijst op en vraag wat hij graag wil eten.

Je hoeft niet alles samen te doen

Hé, het is oké om je eigen hobby’s te hebben. Laat hem maar met zijn vrienden naar voetbal kijken en (te veel) biertjes drinken. Zo heb je nog eens tijd om met je vriendinnen af te spreken. Doe wat je wilt en geniet even van die tijd voor jezelf. Bijvoorbeeld: je nagels lakken zonder dat hij 35 keer moet zeggen dat dat stinkt, in je onderbroek dansen op Taylor Swift, je wenkbrauwen bijwerken, Sex and the City kijken.

Je leert veel bij over jezelf

Samenwonen drukt je met de neus op de feiten. Dat je een hekel hebt aan rommel bijvoorbeeld. Of dat je niet kunt slapen met oorverdovende geluiden (gesnurk) op de achtergrond. Dat je een nitwit in de keuken bent. Je gaat misschien ook je moeder meer waarderen. Hoe kreeg zij in godsnaam elke avond om klokslag 18.00 uur een maaltijd op tafel, hoe hield ze het huis zo spic en span en hoe waste en streek ze jouw kleren zo snel. HOE?!

Je leert véél over je lief

Dat die wc-bril omhoog laten staan toen géén eenmalig iets was. Dat zijn sokken magnetische krachten hebben en élke dag op de grond blijven liggen. Dat hij de kookkunsten van een tienjarige heeft: geen dus. Dat hij hardhorig is: als je vraagt om iets te doen, hoort-ie je niet. Maar je leert ook positieve dingen: dat hij jouw dramatische kant perfect uitbalanceert, dat hij zonder morren je tranen droogt, dat hij je ongelooflijk blij maakt als je naast hem wakker wordt…

Je gaat hem nóg liever zien

Als hij niet snurkt, ga je even checken of hij nog ademt. Als hij zich weer eens waagt aan een culinair hoogstandje, vind je hem nóg schattiger. Als je zijn sokken (en zijn ander rommel) weer eens opraapt, spring je eerst uit je vel om daarna te beseffen dat hij je fit houdt. En zijn koek -en snoepkast komt goed van pas bij jouw suikerdipjes (Lees emo-eetbuien).

Beeld: Thinkstock