Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 5 x stressvrije feestdagen!

5 x stressvrije feestdagen!

5 x stressvrije feestdagen!

Vlekken in je nek, je maag in de knoop en een opgezwollen buik. Wordt het je tijdens de feestdagen soms een ietsepietsje teveel?

Relax! Met deze vijf supertips ben je binnen no-time weer helemaal zen.

1. Relativeer!
Het is allemaal niet zo erg als het lijkt. Een cadeautje dat niet in de smaak valt, een ingestorte kerstcake of een dronken schoonvader die in je bil knijpt. Er bestaan heus ergere dingen. Je kunt er echt beter om lachen dan huilen. Life goes on en morgen gaan we weer over tot de orde van de dag!

2. Zenmomentje!
Onttrek je eventjes aan alles en neem op tijd je rust. Als alle voorbereidingen je teveel worden, trek je dan even terug en ga op je bed liggen. Gewoon met je ogen dicht proberen aan niets te denken. Je zult zien dat je er na zo’n zenmomentje weer helemaal tegenaan kunt.

3. Naar buiten!
Ga naar buiten om een frisse neus te halen. Adem diep in en uit en doe wat rek- en strekoefeningen of ren even een rondje.

4. Moment voor jezelf!
Even een uurtje iets voor jezelf doen tussen alle hectiek door. Verzorg je nagels, neem een heet schuimbad, lees een spannend boek, bel met een vriendin, zing uit volle borst een aria of zet je favoriete muziek op en dans. Het maakt niet uit als jij er maar ontspannen van wordt.

5. Seks!
Heb je nog even voor de gasten arriveren of voor je weg moet? Vraag je lief dan of hij je een snelle massage wilt geven. Dat ontspant! Nog beter: maak even tijd vrij voor een potje seks. Zo’n snelle vrijpartij doet echt wonderen. Je bent gegarandeerd de hele avond de ontspanning zelve.

Teveel is nooit goed. Lees alles over stress…