Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 5 redenen om vaker te dansen

5 redenen om vaker te dansen

5 redenen om vaker te dansen

Dansen is misschien wel de beste workout die je je kunt bedenken. Niet alleen word je er lichamelijk sterker en gelukkig van, ook is het goed voor je gezondheid. Doe daarom net als deze bouwvakkers snel een dansje! 

Goede workout

Door regelmatig te dansen wordt je kracht, flexibiliteit, uithoudingsvermogen en balans verbeterd. Het is dus een goede workout voor je lichaam. Of je nu oud of jong bent. Je ziet al verbetering na een paar sessies. Daarnaast verbrand je er ook nog behoorlijk wat calorieën mee, zo’n 250 tot 400 kcal per uur.

Het is goed voor je brein

Behalve dat dansen een goede workout is, heeft het ook een positief effect op de hersenen. Uit onderzoek van het Albert Einstein College of Medicine blijkt dat dansen de beste oefening is om de cognitieve vaardigheden te verbeteren, ongeacht de leeftijd. Voor het onderzoek werden de hersenfuncties van ouderen onder de loep genomen. 76 procent van de deelnemers die vaak dansten, vertoonden minder tekenen van dementie, vergeleken met personen die kruiswoordpuzzels invullen en veel lezen.

Het is goed voor je gezondheid

Dansen bevordert ook een goede gezondheid. Het versterkt de spieren, zorgt voor een goede bloedsomloop, verlaagt de bloeddruk en vermindert stress. Daarnaast is dansen ook goed voor je botten door de gewicht dragende oefeningen. Je verhoogt er de botdichtheid mee en vermindert het risico op osteoporose.

Je wordt er gelukkig van

Voel je je een beetje down? Ga dansen! Door te dansen wordt er endorfine in je lichaam aangemaakt, dit zijn de zogenaamde feel good stoffen in je lichaam. Je stemming wordt meteen beter en het risico op een depressie vermindert ook.

Goed voor je liefdesleven

Wil je je relatie een boost geven? Ga dan samen op danslans. Als je danst maakt je contact met elkaar, maar communiceer je ook. Vooral als er spanning tussen jou en je partner zijn, kan de verbinding die je hebt tijdens het dansen helpen om je weer een stel te voelen. De fysieke communicatie kan eveneens een springplank zijn naar een betere verbale communicatie.

Wat is voor jouw de reden om vaker te dansen?