Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 5 redenen om vaker buiten de deur te werken

5 redenen om vaker buiten de deur te werken

5 redenen om vaker buiten de deur te werken

Living the freelance life? Dan ben je vast ontzettend gehecht aan je kopje koffie in de ochtend, werken vanuit bed en het feit dat je je eigen baas bent. De keerzijde van ZZP’er zijn is echter dat je álle motivatie uit jezelf moet halen. En dat werkt in een caffeetjes soms nét wat beter dan in je pyjama op de bank.

Je eigen tijd indelen is een feestje, dat begrijpen we heus wel. En we snappen ook maar al te goed dat het heerlijk is om urenlang te kunnen snoozen, zonder dat je op je kop krijgt van een woedende baas. Maar heb je iedere dag moeite met uit je bed komen, waardoor je minder werk verzet dan je eigenlijk zou willen? En is een eigen office net wat te duur? Dan hebben we nu vijf redenen waarom jij voortaan buiten de deur zou moeten werken.

Copyright: Pinterest

 

Inspiratie in overvloed
Wanneer je buiten de deur werkt, zie je eens wat anders dan alleen maar de muren van je eigen woning. Omringd door de geur van verse koffie, het getik van vingers op laptops en hard werkende creatievelingen, zul je merken dat je plots met allerlei leuke nieuwe ideeën komt. De vibe in een koffietentje waar mensen met lattes en laptops zitten, is zó inspirerend!

Geen afleiding
In huis vind je áltijd wel dingen die gedaan moeten worden, waardoor je werk maar blijft liggen. De was, stofzuigen en het lakken van je nagels lijkt plotseling ontzettend urgent, en dat heeft maar een gevolg: ontzettend veel uitstelgedrag. En daar heb je in een fijn restaurantje geen last van!

Copyright: Pinterest.

Meer gedaan in minder tijd
Wanneer je in en caffeetje zit, zul je merken sneller te werken dan wanneer je thuis bent. De drijfveer? Je portemonnee! Je wilt natuurlijk niet de hele dag in een fijn koffietentje zitten en maar één kopje koffie bestellen. Maar ontbijten, lunchen én lattes drinken in een hotspot is natuurlijk niet gratis. Daarom zul je sneller werken om alles van je takenlijstje gedaan te krijgen!

Netwerken
Zonder dat je geforceerd op een netwerkborrel staat, kun je door buiten de deur te werken plots in contact komen met nieuwe mensen. En zo kun je ongepland ineens een nieuwe samenwerking of interview geregeld hebben, tussen het afwerken van je to-do lijstje door. Da’s nog eens handig! (Het ontmoeten van je nieuwe vlam zou natuurlijk ook zomaar kunnen gebeuren. En da’s ook niet mis.)

Verse koffie
State in the obvious, maar toch héél belangrijk om bergen werk te kunnen verzetten. De koffie is altijd vers. Wij herhalen: de koffie is áltijd vers. En warm. En er is altijd taart. Yess!

Lees ook: