Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 5 redenen om te ontbijten

5 redenen om te ontbijten

5 redenen om te ontbijten

Sla jij het ontbijt ook wel eens over? Niet verstandig, want ontbijten is ontzettend belangrijk. Vooral als je gewicht wilt verliezen, mag je de eerste maaltijd van de dag niet overslaan. En daarnaast zijn er nog veel meer redenen. 

header---foto-ontbijtje

Stofwisseling verhogen

Als je wilt afvallen, dan is het belangrijk dat je stofwisseling goed werkt. Hoe hoger je stofwisseling, hoe meer energie je lichaam verbrandt. Beweging helpt hierbij, maar ook het ontbijt. Na een nacht zonder eten is je lichaam toe aan nieuwe energie. Een goed ontbijt brengt je stofwisseling op gang. Als je niet ontbijt, dan blijft je lichaam in de “slaapstand” tot de eerst volgende maaltijd.

Minder snoepen

Door ’s ochtends te starten met een ontbijt, kom je minder snel in de verleiding om iets te gaan snoepen. Vooral als je kiest voor een vezelrijk ontbijt met complexe koolhydraten. Deze complexe koolhydraten zitten bijvoorbeeld in bruin- en volkorenbrood, muesli met gedroogd fruit en havermout. Doordat ze langzaam verteerd worden, blijft het hongergevoel langer weg. Terwijl bij simpele koolhydraten, zoals wit brood en suikerrijke ontbijtgranen, de weg naar snoep snel is gevonden. Dit komt omdat simpele koolhydraten snel verteerd zijn.

Vitaminen en mineralen

Een goed ontbijt levert ook vitamines en mineralen. Van de energie en de voedingsstoffen die we dagelijks binnen krijgen, wordt 10 tot 15 % zelfs geleverd door het ontbijt. Uit onderzoekt blijkt dat mensen die ontbijten bovendien meer vitaminen en mineralen binnenkrijgen dan mensen die het ontbijt overslaan. De achterstand die je oploopt door het ontbijt over te slaan, wordt in de loop van de dag zelden gecompenseerd. 

Moment van rust

Het ontbijt is ook een moment van rust. Als je er bovendien de tijd voor neemt, levert het meerdere gezondheidsvoordelen op, waaronder dat je concentratie- en prestatievermogen erop vooruitgaan. Zie het bovendien ook als een gezellig moment, vooral als je kinderen hebt. Ook zij hebben een goed ontbijt nodig om vol energie naar school te gaan.

Meer energie

Ontbijten is ontzettend belangrijk voor je energie. Het activeert je lichaam om na een lange tijd van rust weer fysiek en mentaal te presteren.

 

Bron: VrouwOnline.nl