Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 5 redenen om een kerstwandeling te maken

5 redenen om een kerstwandeling te maken

5 redenen om een kerstwandeling te maken

De kerstbrunch achter de kiezen? Maak tussen de kerstgangen door een kerstwandeling. Niet alleen goed om de kerstkilo’s te beperken, maar ook nog eens gezellig…

Goed voor de doorbloeding

Op een gemiddelde dag zitten we toch al zo’n zes uur per dag. Met de kerstdagen is dat vaak nog meer. Om de bloedsomloop de stimuleren, is het daarom belangrijk om tussen de kerstgangen door even de benen te strekken. Hiermee voorkom je een zwaar gevoel in de benen of opgezwollen enkels en voeten. Het bloed blijft namelijk in de benen bundelen, waardoor het niet efficiënt terug naar het hart wordt gestuurd.

Calorieën verbranden

Met Kerst eet je vaak het dubbele van wat je normaal eet. Om te vermijden dat de kerstkilo’s op de heupen gaan zitten, is het aan te raden om tijdens de feestelijke dagen gewoon te blijven bewegen. Met een fikse kerstwandeling verbrand je al een groot deel van de calorieën en voorkom je dat het lichaam al die extra calorieën opslaat als vet.

Hoofd leegmaken

Ben je de dagen voorafgaand aan Kerst druk geweest en zit je hoofd nog vol met stress? Dan is een wandeling in de natuur een goede afleiding. De natuur versterkt positieve gevoelens en vermindert spanning, maar is ook een grote zintuigelijke ervaring. Je hoort, ziet, ruikt en voelt. Je zult zien dat je lichaam na de wandeling al een stuk rustiger is.

Het is gezellig

Een kerstwandeling is ook gezellig. Want hoe vaak maak je tegenwoordig nog een wandeling met je familie? Bovendien zorgt het voor goede gesprekken. Ben je met een grote groep, probeer dan een carrousel te vormen en door te schuiven. Zo kun je iedereen tijdens de wandeling even spreken.

Gluren bij de buren

Hoe leuk is het om tijdens de wandeling stiekem naar binnen te kijken bij anderen. Hebben ze een kerstboom, zitten ze gezellig aan tafel en hoe hebben ze de tuin versierd? Heerlijk, dat gluren bij de buren, al helemaal tijdens de feestdagen!

Kijk voor meer inspiratie voor Kerstmis in het Dossier ‘Kerst ideeën’ >>