Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 5 redenen om je haren niet vaak te wassen

5 redenen om je haren niet vaak te wassen

5 redenen om je haren niet vaak te wassen

Was jij elke dag je haar met shampoo? En heb je van je kapper al het advies gekregen je haren minder vaak te wassen? Het klinkt raar, maar van minder wassen worden ze écht minder vet. En er zijn nog meer goede redenen… Flair geeft de belangrijkste.

Te vaak haren wassen maakt het vet

Als je je haren vaak wast, kan je hoofdhuid uitdrogen. Je wast dan namelijk alle talg weg. Zonde, want talg zorgt er juist voor dat je hoofdhuid gehydrateerd wordt en vocht vast kan houden. Als je je haren te vaak wast, stimuleer je de talgproductie en daardoor wordt je haar sneller vet. Probeer het daarom maar twee à drie keer per week te wassen.

Think about the money

Easy! Door drie keer per week  je haren te wassen in plaats van elke dag, bespaar je toch ruim de helft aan shampoo. Beter voor je portemonnee én het scheelt aan het eind van het jaar in je waterrekening.

Ongewassen haren zijn makkelijker in model te brengen

Fris gewassen haar lijkt handig om mee te werken, maar dat is niet zo. Als het pas gewassen is, is het namelijk vaak te glad en te springerig om goed in model te krijgen. Je kunt veel meer met haar dat langer geleden gewassen is. Het is dan wat stugger en dat zorgt voor meer ‘body’ in je kapsel. Ook als je werkt met een krultang zul je zien dat het beter blijft zitten!

Beter voor je haarkleur

Heb je geverfd haar? Dan is vaak je haren wassen geen goed plan. Vaak wassen zorgt namelijk dat de kleur minder lang mooi blijft.

Chemicaliën

Het is oké om je haar een break te geven. In de meeste shampoos zitten veel chemicaliën en die zijn slecht voor je haar. Zelfs met ‘natuurlijke’ shampoos is het uitkijken, want wat is natuurlijk? Soms bevat zo’n shampoo toch schadelijke stoffen.

 

Vind je het toch fijner om vaak je haren te wassen? Dan kun je het best kiezen voor een milde shampoo die geschikt is voor dagelijks gebruik en geen of zo min mogelijk chemicaliën bevat.