Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 5 dingen die álle succesvolle vrouwen doen op zondag

5 dingen die álle succesvolle vrouwen doen op zondag

5 dingen die álle succesvolle vrouwen doen op zondag

Een goed begin is het halve werk, en dat lijkt een gezegde te zijn die op ’t lijf is geschreven van succesvolle vrouwen. Ze hebben namelijk – naast een glansrijke carrière – een ding gemeen. En dat is dat ze allemaal een vast ritueel hebben op zondag, waarmee ze de maandag zonder pardon op een goede voet kunnen starten!

Opruimen en schoonmaken
Jep, wij kunnen ook wel wat leukers verzinnen dan met de stofzuigen in de weer te gaan op onze vrije dag. Maar opruimen en organizen helpt je mentaal voorbereiden op de wellicht chaotische en drukke werkweek die eraan komt. Een opgeruimd huis helpt bijdragen aan een opgeruimd hoofd, dus het is toch echt het overwegen waard.

Tref voorbereidingen
Het klinkt echt niet heel glamorous om te zeggen dat je op zondag al je outfits voor de komende week moet klaarleggen, maar het gaat je zoveel goeds brengen! Door deze gewoonte in je zondagritueel toe te voegen, hoef je tussen alle deadlines en afspraken door niet ook nog eens outfit stress te ervaren. En hetzelfde geldt voor je maaltijden. Doe jezelf een lol en tref de nodige voorbereidingen!

Stel doelen
Zet een aantal duidelijke en helder geformuleerde doelen op papier. Een aantal doelen voor de aankomende werkweek en een aantal doelen die op de lange termijn van toepassing zijn. Zowel op werk als op persoonlijk vlak is het aan te raden om doelen te stellen. Niet meer dan drie doelen per week is prima, want het moet natuurlijk wel realistisch blijven!

Doe een digital detox
Probeer op de zondag zoveel mogelijk te unpluggen van alle sociale mediakanalen die je gebruikt, en zo min mogelijk achter je computer of tablet te kruipen. En ja, ook je telefoon mag je daarbij aan de kant leggen. Zo ben je uitgeruster en heb je een rustiger gevoel, waardoor je ontspannen de nacht in kunt gaan. En dat heeft dus weer een positieve uitwerking op je mindset voor de maandag.

Doe iets onproductiefs
Dit klinkt alle #girlbosses misschien een beetje vreemd in de oren, maar het is aan te raden om de zondag ook echt als een zondag te gebruiken. Oftewel; neem je tijd om iets onproductiefs te doen. Een etentje met vrienden, wandelen in het bos of dat nieuwe boek eindelijk uitlezen bijvoorbeeld. Onproductief zijn is minstens even belangrijk als productief zijn, want zonder ontspanning kun je écht niet al je doelen bereiken!

Bron: The Every Girl, The Zoereport, Pinterest.

Lees ook: