Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 5 dingen die je energie geven (in plaats van koffie)

5 dingen die je energie geven (in plaats van koffie)

5 dingen die je energie geven (in plaats van koffie)

Ben jij niet te genieten totdat je je eerste kopje koffie op hebt? En ben je langzaam aan afhankelijk geworden van één, twee of drie kopjes koffie om wakker te blijven tijdens je werk? Probeer dan eens een paar van onderstaande alternatieven uit. Ze zijn een stuk gezonder!

Een appel

Appels bevatten fructose; een natuurlijke stof die je lichaam een energy boost geeft. En behalve energie krijg je dus ook meteen wat vitamientjes binnen. Hou je niet zo van appels? Bananen en sinaasappels hebben hetzelfde effect.

Groene thee

Groene thee bevat ook cafeïne (theïne), maar minder dan koffie. Het heeft dus net als koffie een positief effect op je energy level, maar je zult er iets minder snel van gaan stuiteren. Daarnaast bevat groene thee antioxidanten, die bijdragen aan een goede gezondheid.

Frisse lucht

Ben je zo duf als een konijn? Ga even naar buiten (en dan niet om naar de dichtstbijzijnde koffietent te lopen). Frisse buitenlucht helpt tegen stress en vermoeidheid. En zonlicht is ook nog eens goed voor je humeur!

Een koude douche

Brrrrrrrr, klinkt niet prettig, maar werkt echt. Door die heerlijke warme straal ’s ochtends even te vervangen door een koude straal schrikt je lichaam in één keer wakker. Het is goed voor je bloedcirculatie, vermindert stress en is zelfs beter voor je huid en haar.

Chocolade

Chocolade, en dan met name de pure variant, bevat ook een klein beetje cafeïne, wat ervoor zorgt dat je weer net ietsje scherper bent. Het stimuleert tegelijkertijd de aanmaak van serotonine; endorfines die ervoor zorgen dat je je goed voelt. Je kunt ook kiezen voor een kopje warme chocolademelk gemaakt met pure chocolade of cacaopoeder.

Lees ook:

Bewezen: chocolade maakt je slimmer

10 dingen die succesvolle mensen anders doen dan gewone mensen

Maak je hoofd leeg met mindful running