Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 5 diëten die je beter niet kunt volgen

5 diëten die je beter niet kunt volgen

5 diëten die je beter niet kunt volgen

Wil jij ook wat pondjes kwijt in het nieuwe jaar?

Kies dan niet voor één van deze manieren om af te vallen!

Sigarettendieet
Lucky Strike prees in de jaren 1930 de hongerstillende werking van nicotine aan met de slogan ‘Neem een Lucky in plaats van een snoepje’. Het verhoogde de verkoop, irriteerde snoepfabrikanten en bracht kinderen aan het roken.

Alcoholdieet
Dit dieet werd in 1964 geïntroduceerd en draait om het drinken van alcohol om de honger te stillen. Het beperkt koolhydraten en vereist veel ‘mannelijke’ eiwitten, maar draait eigenlijk om de sherry’s of martini’s.

Fletcher-dieet
In 1906 beweerde dokter Horace Fletcher dat door 32 keer kauwen op alle voedingsmiddelen (inclusief vloeistoffen!) de spijsvertering sneller ging en de taille slanker zou worden.

Gezuiverde-lintwormendieet
Eind 19e eeuw zouden er vrouwen zijn geweest die ‘gezuiverde lintwormen’ aten om het teveel aan calorieën op te laten eten. De pondjes vlogen eraf, terwijl de wormen steeds dikker werd.

Eskimodieet
De inheemse Noordpoolbewoners leven op een dieet van kariboe, rauwe vis en walvisspek, een eiwitrijk maar cholesterolarm dieet. De rest van de wereld was er tussen 1930 en 1940 maar kort van gecharmeerd.

Meer van dit soort interessante, maar nutteloze, gegevens vind je het in geweldige boek ‘List-o-pedia‘. Hierin staan 2663 willekeurige feiten die je zullen verbazen, verbluffen en verrassen. Geweldig voor onder de kerstboom en voor in je eigen boekenkast. Een absolute must-have!