Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 4x Bizarre diëten uit de geschiedenis

4x Bizarre diëten uit de geschiedenis

4x Bizarre diëten uit de geschiedenis

Van tijd tot tijd duiken er weer bijzondere diëten en eetgewoontes op. Dat is nu zo, maar dat is vroeger ook altijd al zo geweest. Van leven op azijn tot het vrijwillig doorslikken van een lintworm: dit zijn de meest bizarre diëten uit de geschiedenis. 

Lees ook: Bizarre afvaltrend: Het Military Dieet

1. Sigaretten
Aan het begin van de twintigste eeuw kwam sigarettenmerk Lucky Strike met een bizarre reclame. Het merk wilde dat ook vrouwen hun product zouden kopen en raadde daarom aan om iedere keer dat je normaal zou snacken, een sigaret te roken. De advertentie werd verspreid in bladen en kranten en op bizarre wijze bijzonder succesvol.

2. Azijn
In 1920 schreef de Britse poëet Lord Byron een dieet dat als belangrijkste element azijn had. Hij was ervan overtuigd dat het drinken van een mixje van azijn en water de sleutel tot gewichtsverlies van. Hij at maar één maaltijd per dag, omdat volgens hem het zuur uit het azijn zijn eetlust wegnam. Velen volgden zijn voorbeeld.

3. Lintworm
Je moet er toch echt niet aan denken maar er zijn tijden geweest waarin mensen vrijwillig een lintworm doorslikten om af te vallen. Dit gebeurde voornamelijk in het eind van de 19e eeuw.

4. De schone slaapster
In de 20e eeuw dook dit dieet ineens op. Volgens de filosofie van het dieet moet je gewoon zorgen dat je het grootste gedeelte van de dag slaapt, want als je slaapt kun je immers niet eten. Hoewel het ergens best lekker klinkt, de hele dag slapen, is dit natuurlijk helemaal niet gezond. De mensen die het dieet volgden verdoofden zichzelf namelijk om genoeg slaap te krijgen, wat al snel leidde tot gezondheidsproblemen op de lange termijn.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: Daily Mail