Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 3 mode-items die slecht zijn voor je gezondheid

3 mode-items die slecht zijn voor je gezondheid

3 mode-items die slecht zijn voor je gezondheid

Loop jij er altijd helemaal on trend bij, en zweer jij bij je oude vertrouwde skinny jeans? Think again. Want die strakke broek gaat een goede doorbloeding tegen! Maar er zijn nog een aantal mode items die wél hip, maar niet goed voor je gezondheid zijn.

De boosdoeners zijn – helaas – favorieten van ieder meisje. Het gaat namelijk om jeggings, stiletto hakken en oversized handtassen waarin je je hele huishouden meesleept. Denk je niet zonder deze items te kunnen? Geen paniek, want wij selecteerden een aantal vervangers voor je!

Jeggings
Deze broek knelt net als de skinny jeans je bloedcirculatie af. Maar er is meer. Want door de strakke stof komt er te weinig frisse lucht bij je – euh – lady parts. En dat kan weer leiden tot infecties.

  • Wel doen: flaired jeans! Ze zijn weer helemaal terug van weggeweest, en doen je benen nog langer lijken dan ze zijn ook.

Stiletto’s
Hoge hakken zoals stiletto’s dwingen je voeten in een onnatuurlijke positie. Resultaat? Pijnlijke voeten en véél ongemak, zoals een zere onderrug of blaren op je voeten.

  • Wel doen: sandaaltjes! Nu het mooie weer eindelijk is aangebroken, zijn open schoenen sowieso de beste keuze. Lak je teennagels in een vrolijk kleurtje en laat die voetjes lekker zien.

Oversized handtassen
Hoe handig zo’n ‘Mary Poppins tas’ ook is, feit is dat je lijf er niet blij van wordt. De extra kilo’s die aan je arm bungelen kunnen voor rugpijn, schouderpijn en scheef lopen tot gevolg hebben. En da’s niet goed.

  • Wel doen: de crossbody handtas! Geef je schouders wat rust en ruim je handtas eens uit. Kies een kleiner exemplaar en gooi er alleen het noodzakelijke in. Vaak heb je de helft van alle spullen die je meesleept toch niet eens nodig.

Lees ook:

Bron: Flair.be
Afbeelding: Giphy.com