Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 10 wenkbrauwgeboden die je moet kennen

10 wenkbrauwgeboden die je moet kennen

10 wenkbrauwgeboden die je moet kennen

Je wenkbrauwen zijn het belangrijkste kenmerk van je gezicht. Ze spelen een grote rol in de indruk die je geeft en kunnen dus maar beter tip top in orde zijn. Daarom: de 10 wenkbrauwgeboden!

1. Smeer niet te veel producten

Het is gemakkelijk om de verzorgingsproducten die je op je gezicht gebruikt snel ook over je wenkbrauwen heen te smeren. Toch niet zo’n goed idee. De haarzakjes kunnen verstopt raken met als gevolg dat je wenkbrauwhaartjes uitvallen of minder goed groeien. Olieën of serums die speciaal gemaakt zijn om de groei van je wenkbrauwen te bevorderen zijn natuurlijk wél goed.

2. Bepaal eerst de juiste vorm

Gebruik een potlood of penseel om de juiste vorm van je wenkbrauwen te bepalen. Je wenkbrauwen beginnen naast je neusbrug. Houd het potlood naast je neus recht omhoog om het juiste beginpunt te vinden. Draai het dan bovenaan zo dat het je neus raakt en door het midden van je pupil gaat. Zo vind je waar het hoogste punt van je wenkbrauw zou moeten zijn. Draai het potlood nog iets verder, zodat het de punt van je neus verbindt met de buitenste hoek van je oog. Je hebt nu het uiteinde van je wenkbrauw bepaald!

3. Gebruik een normale spiegel

Gebruik liever geen extra vergrotende spiegel om je wenkbrauwen te epileren. Je ziet dan namelijk haartjes staan die je in normale omstandigheden niet ziet en zo wordt de kans op overepileren heel groot.

4. Lijd niet aan unibrowfobie

Niemand wil een unibrow, maar het is ook niet oké om te veel haartjes weg te halen tussen je wenkbrauwen. Dat je wenkbrauwen het beste beginnen naast je neusbrug, heeft een duidelijke reden. Als ze te ver beginnen, doet dat je neus groter lijken en lijken je ogen te ver uit elkaar te staan. Gebruik dus zeker geen scheermesje tussen je wenkbrauwen, maar epileer zorgvuldig met een pincet.

5. Epileer je haartjes één per één

Je denkt er misschien tijd mee te winnen, maar meer dan één haartje tegelijk uittrekken is geen goed idee. Zo krijg je snel kale plekjes in je wenkbrauw die moeilijk terug zullen bijgroeien. Aan elk haartje dat je verwijdert, moet een zorgvuldig beslissingsproces aan vooraf zijn gegaan. Ga dus alleen aan het epileren als je er rustig de tijd voor kan nemen.

6. Opgelet met de schaar

Word niet overmoedig met de schaar. Je wenkbrauwen voorzichtig bijtrimmen met een schaartje kan zorgen voor een mooiere vorm, maar waag je hier enkel aan als je goed weet waar je mee bezig bent. Kam je haartjes naar boven, de stukjes die verder komen dan je natuurlijke wenkbrauwrand mag je een beetje bijknippen.

7. Geen oorlog zonder wapens

Als je je wenkbrauwen wil bijtekenen of -kleuren, heb drie tools nodig: een potlood of poeder, een borsteltje en een gel. Met het potlood of poeder teken je de juiste vorm en/of voeg je extra kleur toe. Gebruik daarna een borsteltje (zoals dat van een mascara) om de kleur te vervagen, zodat het resultaat niet te fel is. Met een gel hou je zowel het product als je haartjes op z’n plaats.

8. Je gezicht is geen kleurboek

Hou het natuurlijk en kleur je wenkbrauwen niet te zwaar in. Voor een ultra-natuurlijke look kan je met een scherp potloodje – waar je niét te veel druk op zet – kleine lijntjes tekenen die lijken op echte haartjes.

9. Kies de juiste kleur

Volgens de meeste beautyspecialisten geldt volgende regel: heb je licht haar, dan mogen je wenkbrauwen een paar tinten donkerder zijn. Heb je donker haar, dan kan je tot een tweetal tinten lichter gaan.

10. Creëer geen te strenge blik

Als je je wenkbrauwen inkleurt of bijtekent, doe dat aan de binnenzijde (naar je neus toe) dan wat lichter dan aan de buitenzijde. Zo vermijd je een te strenge blik.

 

Lees of bekijk ook: