Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 10 redenen om een kerstkaart te sturen

10 redenen om een kerstkaart te sturen

10 redenen om een kerstkaart te sturen

Iedereen wil wel leuke post op de deurmat. Maar tot nu toe blijft het meestal toch bij blauwe brieven en rekeningen.

Leuke post komt tegenwoordig vaak niet meer via de brievenbus binnen, maar via de digitale brievenbus. Jammer: het lijkt of de deurmat alleen voor vervelende post is neergelegd.

Jullie krijgen echter ook graag een kaartje. Dat blijkt wel uit de vele reacties die wij kregen op onze oproep om jouw mooiste ontvangen Hallmark kaart met ons te delen.

Door een kerstkaart te sturen, kun jij een ander net zo blij maken als jij was toen je dat ene speciale kaartje kreeg. We zetten tien redenen om een kerstkaart te sturen op een rij.

1. Voor een beetje geluk
Soms kan iemand wel een beetje geluk gebruiken, zeker in aanloop naar een spannende periode. Met kerst is het een goed moment om iemand geluk te wensen in het nieuwe jaar. Maartje Morssinkhof: “Ik kreeg van peettante Els een kaart om me succes te wensen tijdens mijn examens. Op de kaart zat een vis die ik uit de kaart moest knippen en in mijn schoen stoppen om geluk te krijgen. Dat heb ik gedaan. Natuurlijk heb ik mijn diploma gehaald!”

2. Omdat iemand je zeer dierbaar is
Soms wil je iemand gewoon laten weten dat hij of zij erg speciaal is voor je. Een zelf geschreven kaartje biedt uitkomst! Je kunt het kaartje ook kenmerken, speciaal voor hele dierbare mensen. De oma van Marit van Die deed dit ook altijd: “Op allerlei plaatsen was oma’s hartje terug te vinden. In een hoekje op een verjaardags – of vakantiekaart of op een borduurwerkje.” Zet bijvoorbeeld een hartje op de kerstkaarten voor je liefste vriendinnen.

3. Omdat iemand een beetje steun kan gebruiken
Soms heeft iemand een beetje extra aandacht nodig. Bijvoorbeeld bij de eerste kerst na het overlijden van een dierbaar persoon. Dan stuur je geen mailtje, dan stuur je een lief kaartje met een mooie tekst. Suzan den Boer kreeg een lief kaartje van haar schoonzus Petra, net nadat haar moeder was overleden: “De kaart stond altijd overal in mijn kamer, voor het raam, in een lijstje, op een knijper, op de koelkast. Overal, als ik de tekst maar kon lezen.”

4. Om iets te zeggen
Soms vind je het moeilijk om te zeggen dat je om iemand geeft. Een kaartje kan helpen. Dat vindt Karin de Bruin ook: “Ik kreeg van mijn vriend toen we 2 jaar bij elkaar waren een kaart waarop stond: samen is leuker! Nu, 7.5 jaar later, heb ik de kaart nog steeds: vanwege het motto en de lieve tekst.” Zelfs al stuur je nooit een kaartje, met kerst is het een goed moment om het wel te doen.

5. Om iemand te verrassen
Een kaartje kan veel goeds doen. Met een kerstkaart breng je altijd een beetje vreugde, maar soms kan het iemand écht verrassen. Michèlle Schinkel kreeg van haar twee beste vriendinnen in één jaar drie keer dezelfde kaart: “Ze hebben nooit dat jaar van elkaar geweten dat ze dezelfde kaarten stuurden. Ik vond het zo ontzettend leuk en grappig dat ik ze altijd bewaard heb.”

6. Om het contact met iemand te herstellen
Koop een mooie kerstkaart en schrijf een persoonlijk berichtje aan die oude vriendin die je al tijden niet gesproken hebt. Wie weet stuurt ze wel een kaartje terug!

7. Om contact met iemand te krijgen
Net verhuisd en ken je de nieuwe buren nog niet zo goed? Stuur een kerstkaart en nodig ze uit voor een Nieuwjaarsborrel om contact te leggen. Wedden dat je binnen de kortste keren goede buren bent?

8. Om iemand op de hoogte te houden
Sommige mensen spreek je nooit, maar wil je wel graag laten weten hoe het met je gaat. Een kerstkaart is een goed moment om te vertellen dat je zwanger bent van de eerste, een nieuwe opleiding gaat volgen of te vertellen waar je nu werkt.

9. Om te netwerken
Net met je eigen bedrijfje begonnen? Een kerstkaart sturen naar je netwerk kan zomaar wat extra klussen opleveren!

10. Omdat het kerst is
De allerbelangrijkste reden om een kerstkaart te sturen, is natuurlijk omdat het kerst is. Met kerst draait het om liefde en geven. Een kaartje sturen past perfect bij de Ware Kerstgedachte.

Wil jij ook iemand verrassen met een kaartje? Kerst is hét moment om dit te doen. Alle goudkleurige kerstdozen van Hallmark, met rode actiesticker, kun je nu kopen met 20% korting. 12 Kerstkaarten kosten dan nog maar € 6,36. De kaarten zijn verkrijgbaar in bijna alle winkels met Hallmark-kaarten in het assortiment. Of ontwerp zelf je kerstkaart op hallmark.nl.