Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 10 dingen die je als volwassene hoort te kunnen

10 dingen die je als volwassene hoort te kunnen

10 dingen die je als volwassene hoort te kunnen

Ouder worden. Het is en blijft een beladen onderwerp. Voor tieners omdat het lijkt alsof die pubertijd nooit zal ophouden, voor twintigers omdat er plots allerlei belangrijke keuzes gemaakt moeten worden en voor dertigers omdat je leven vaak niet meer alleen om jou draait maar om jouw kinderen. Of de uitleg waarom je ze niet hebt. En als je dan nog wat ouder wordt komt er weer een ander taboe om de hoek kijken, en dat is het wel of niet helpen van de natuur met het gesprek van de dag; botox.

Beauty essentials illustration

Goed, niet te hard van stapel lopen. Maar ouder worden komt met een boel verplichtingen en verwachtingen, die soms meer benauwend dan bevrijdend kunnen voelen. En daarom delen we vandaag tien dingen waarvan je geacht wordt ze te kunnen als je een bepaalde leeftijd bereikt hebt. Om vervolgens als keiharde disclaimer te schijven dat de meesten van ons nog dagelijks worstelen met alle punten. Want hé, volwassen worden is ook niet iets wat je zomaar onder de knie hebt. Ready?

  • Je financiën op orde hebben. Een spaarrekening met een klein doch groeiend bedrag hoort daar ook bij. En shoppen terwijl je eigenlijk boodschappen moet doen dus niet.
  • Een paar goeie menu’s in elkaar kunnen flansen. Gezond, verrassend en voor meerdere gelegenheden een favoriet menuutje achter de hand hebben is écht handig. Voor jezelf, maar vooral ook voor onverwachte gasten.
  • Van jezelf houden. Klinkt als een wijsheid oud de oude doos, maar is daarom niet minder waar. Want als je niet van jezelf houdt, kun je ook niet van een ander houden óf begrijpen waarom iemand jouw tere zieltje liefheeft.
  • Het leven met een korreltje zout nemen. Want hoeveel stress die nieuwe baan je ook oplevert, hoeveel rekeningen er ook betaald moeten worden, alles valt te relativeren. En dat is best een opluchting, zo af en toe.
  • Erkennen dat je fout zit. Hoe moeilijk het ook kan zijn, toegeven dat jij die misstap hebt gemaakt moet je toch echt wel onder de knie hebben. Want met stampvoeten en huilen in een hoekje kun je niets meer bereiken. En een snoepje als beloning voor goed gedrag zit er ook niet meer in.
  • Voor jezelf kiezen. Niet langer iedereen pleasen in de hoop aardig gevonden te worden, maar lekker doen waar je zelf zin in hebt. Ook als dat een avondje Sex And The City kijken is met chocolate chip cookies en thee in plaats van dat fancy diner met vrienden.
  • Doen wat je leuk vindt. Wij bevinden ons in de luxepositie waarin we ons eigen padje kunnen uitstippelen en bewandelen. Niet langer doen wat anderen van je verwachten of wat de maatschappij van je verwacht, maar doen waar jij gelukkig van wordt. Zelfs als dat een cursus boomknuffelen is.
  • Verstand van wijn hebben. Let me reprase that; in ieder geval een aantal goeie wijnen kennen die bij jouw favoriete vis- vlees- en vegagerechten horen. Staat chic.
  • Weten wat er speelt in de wereld. Oftewel; niet met je mond vol tanden staan als het gesprek gaat over politiek of een belangrijk recent nieuwsitem. Simpelweg iedere avond naar De Wereld Draait Door of het Journaal kijken of doodleuk een paar keer per dag Nu.nl checken volstaat al.
  • Ritme hebben. En dan niet op muzikaal gebied, maar meer op het levensterrein. Niet langer vier keer per week in de kroeg hangen en met een drankwalm en ongepoetste tanden op je werk verschijnen, maar een soort van regelmaat toepassen in je leven. Sporten, gezond eten en een goede middenweg vinden tussen party and pleasure inclusief.

 

Lees ook: