1 op de 3 Nederlanders heeft ruzie met familie of vrienden over coronamaatregelen Beeld Getty Images
1 op de 3 Nederlanders heeft ruzie met familie of vrienden over coronamaatregelenBeeld Getty Images

1 op de 3 Nederlanders heeft ruzie met familie of vrienden over coronamaatregelen

Toen de coronamaatregelen werden aangekondigd, verlengd en de vaccinatie een optie werd, ontstonden er zo'n beetje twee kampen. Kamp 'voor' en kamp 'tegen'. Lastig, zeker als dat in je eigen familie gebeurt. Uit onderzoek van Hart van Nederland blijkt dat veel Nederlanders ruzie hebben over de coronamaatregelen met naasten.

Ruzie over coronamaatregelen

Hart van Nederland ondervroeg ruim 3500 mensen over de coronamaatregelen. Daaruit kwam dat 1 op de 3 ruzie heeft met familie of vrienden over deze maatregelen. 13 procent van de ondervraagden zegt zelfs naasten kwijtgeraakt te zijn door discussies over dit onderwerp. De verschillen worden verder uitgelicht, nu het demissionair kabinet vanavond aan vanavond aankondigt de 1.5-meter-maatregelen te willen schrappen en het coronapaspoort in te voeren.

Lees ook: Uitgelekte coronamaatregelen maken horeca kwaad

Coronapaspoort = vaccinatiedwang?

Dat coronapaspoort zit velen niet lekker. 44 procent van de ondervraagden vindt het paspoort een slecht idee en spreekt over vaccinatiedwang. "Dit wordt pure discriminatie en dwang. Geen vaccinatie en je wordt straks als uitschot behandeld", laat een deelnemer weten. 53 vindt het paspoort wel een goed idee: "Het plan met toegangsbewijzen is een goed plan. Mits het tijdelijk is en er niet steeds extra vaccinaties nodig zijn om een bewijs te houden", zegt iemand tegen Hart van Nederland.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Hart van Nederland | Beeld: Getty Images

Selien KosterGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden