Tikkie Beeld GettyImages
TikkieBeeld GettyImages

Zóveel Nederlanders sjoemelen stiekem met hun Tikkies

Nederlanders houden van Tikkies, zélfs als het gaat om maar vijftig cent. We gaan er vaak van uit dat als we een betaalverzoekje krijgen, het bedrag ook klopt. Maar dit blijkt lang niet altijd zo te zijn! Veel mensen spelen stiekem vals.

Een eurootje meer of minder, moet kunnen toch?

Rijker worden door Tikkies

Het moment waarop de rekening op tafel wordt gelegd, staat in de top 10 awkward momenten. De één is net heel toevallig naar de wc, de ander ziet ineens iets heel interessants op het plafond en de rest staart ongemakkelijk naar het bonnetje.

Vooruit dan maar, jij offert je op en besluit voor te schieten. Maar misschien is jouw portemonnee wel de lucky one omdat jij je geweten opzij zet en geld verdient aan je betaalverzoekjes.

Als je dit doet, ben je niet als enige sneaky bezig. Uit onderzoek van Acties.nl is namelijk gebleken dat één op de acht Nederlandse jongeren een hoger bedrag invult bij het versturen van een betaalverzoek. Terwijl zij dit doen, gaat één op de vijf van hen ervan uit dat hun familie en vrienden dit ook weleens doen.

Misschien slim om de eerstvolgende keer dat je een betaalverzoek ontvangt, het bonnetje te vragen...

Bron: Metronieuws

Halima TamimiGettyImages

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden