Zeg de sportschool maar op, met deze tips word je rijk en fit! Beeld
Zeg de sportschool maar op, met deze tips word je rijk en fit!

Zeg de sportschool maar op, met deze tips word je rijk en fit!

Je hebt de sportschool niet meer nodig om in beweging te blijven en calorieën te verbranden. Dus zeg het abonnement bij de sportschool maar op! Bespaar een hele hoop centjes per maand en word fit, met deze tips: acht dagelijkse bezigheden waar je ook slank van blijft.

1. Koken

Je zou het misschien niet denken, maar zelfs tijdens het koken verbrand je calorieën. Een uurtje koken is goed voor 150 calorieën. Bovendien worden de boven- en onderarmen getraind.

2. Hoge hakken

Het lopen op hoge hakken komt behoorlijk aan op de kuiten. Ze worden er gespierder van en bovendien spant je hele lichaam zich aan om rechtop te blijven staan. Uurtje stevig door gelopen op hoge hakken? Schrijf op: 312 calorieën. Dat is snel verdiend!

3. Boodschappen

Zie de wekelijkse boodschappen ook als een flinke work-out. Vooral met het laden en lossen van de boodschappen gaat de calorieteller als een malle. Ook worden de armspieren optimaal getraind. Noteer: 200 calorieën. Ga je met de fiets? Dan mag je er nog eens 50 extra rekenen.

4. Haast

Ben je te laat? Moet je een sprintje trekken voor de trein? Als je haast hebt, verbrand je ook calorieën. Een sprintje is namelijk al goed voor zo’n 100 calorieën. Bovendien train je gelijk even je beenspieren.

5. Schoonmaken

Snel verdiend zijn de calorieën die je verbrandt tijdens het schoonmaken, want ja, dat moet toch wekelijks dan wel dagelijks gebeuren. Hiervoor gebruik je je hele lichaam, dus een betere work-out is er bijna niet. Strijken, stofzuigen en de vaat doen levert al een aftrek van 180 calorieën op.

6. Verven/behangen

Valt het aantal calorieën dat je verbrandt met huishouden tegen, ga dan behangen of verven. Hiermee verbrand je namelijk al snel zo’n 350 calorieën per uur. Dus mocht je dochter of zoon vragen om een nieuw behangetje: gewoon doen!

7. Shoppen

Misschien minder leuk voor je portemonnee, maar je lichaam is maar al te blij met een dagje shoppen. Per uur verbrand je namelijk zo’n 150 calorieën en je bovenbenen en kuiten worden ondertussen stevig getraind. Ben je halverwege de dag en heb je al behoorlijk wat tassen verzameld, dan hebben ook je armspieren baat bij de shopdag. Het aantal calorieën? Die mag je ook nog eens verdubbelen. Dan voelt koffie met appelgebak nog niet eens zo heel slecht, toch?

8. Seks

Ja ook met seks blijf je lekker slank. Met een actieve sessie verbrand je zo 300 calorieën. Bovendien train je alle spieren in je lichaam.

Lees ook

Flairathome

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden