droger besparen Beeld Getty Images
droger besparenBeeld Getty Images

We blijven besparen: handigheidjes om energieverbruik van je wasdroger te verminderen

Tips om geld te besparen zijn altijd welkom these days. Het gebruiken van een wasmachine en -droger verbruikt ook energie, waarop je zeker kunt besparen met deze fijne handigheidjes.

Ook al gaan de maandbedragen omlaag; besparen blijft verstandig.

Sluipverbruik wasdroger

Laat je kleding niet te lang in de trommel zitten. Wist je dat de machine hierdoor op stand-by of antikreukstand blijft staan? Om dit sluipverbruik tegen te gaan, doe je er goed aan om de was er dus zo snel mogelijk uit te halen.

Filter schoonmaken

Een andere fijne tip is om het filter geregeld schoon te maken. Het energieverbruik kan tot wel 40 procent toenemen als er stof ophoopt in dit filter. Want: de was blijft vochtiger en de droogtijd is langer. Als je regelmatig het filter cleant, heb je ook nog eens minder risico op brandgevaar. Nice!

Volle trommel

Een propvolle trommel is geen goed idee, maar een half wasje draaien is ook niet handig. Als je niet genoeg hebt voor een volle trommel kun je het wasgoed dat strijkdroog en kastdroog moet worden bij elkaar gooien. Als je dan een strijkdroogprogramma instelt, kun je het strijkgoed eruit halen als de droger klaar is. Het wasgoed dat kastdroog kan dan verder drogen.

Warme ruimte

Staat jouw wasdroger in een koude garage of op een koude zolder? Dan verbruikt jouw droger hoogstwaarschijnlijk meer energie. Het loont echt om de machine in een warme ruimte te plaatsen.

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze dagelijkse nieuwsbrief of wekelijkse nieuwsbrief.

Bron Libelle

Fleur HartmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden