duurste supermarkt Beeld Getty Images
duurste supermarktBeeld Getty Images

Mind is blown: dít is momenteel de duurste supermarkt

Je kunt er niet omheen: álles is duurder geworden. Vooral de boodschappen zijn flink in prijs gestegen en dat voelen we allemaal in de portemonnee. BNN-programma Kassa besloot daarom uit te zoeken welke supermarkt het duurst is (en welke het goedkoopst). En de resultaten zijn crazy.

Want de duurste supermarkt in Nederland is dus níet de Albert Heijn.

Duurste supermarkt

Voor het televisieprogramma Kassa werden er in verschillende supermarkten boodschappenmandjes gevuld met 27 basic producten die iedereen dagelijks gebruikt. Vervolgens werden de kassabonnetjes van alle supermarkten met elkaar vergeleken om te zien welke supermarkt het duurste is.

En guess what?... De Aldi blijkt de duurste supermarkt te zijn. Huh? Deze budgetketen is momenteel dus helemaal niet zo goedkoop als je zou verwachten. Voor 27 basisproducten werd er €66,46 afgetikt. De op een-na-duurste supermarkt is de Jumbo, waar je €65,36 betaalt voor een vol boodschappenmandje. Ka-ching!

Goedkoopste supermarkt

En nu de allerbelangrijkste vraag: welke supermarkt is het goedkoopst? Dat is zonder twijfel de Dirk. Hier betaalde je ‘slechts’ €56,46 euro. De Lidl is ook semi-budgetproof, daar betaal je €61,21 voor een volle kar.

Het hele lijstje met supermarkten vind je hieronder, met Aldi als de duurste supermarkt en Dirk de goedkoopste.

  1. Aldi
  2. Jumbo
  3. Albert Heijn
  4. Plus
  5. Lidl
  6. Dirk

Bron: Kassa

Merel DuitGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden