Pattern made of piggy bank on blue background Beeld Getty Images
Pattern made of piggy bank on blue backgroundBeeld Getty Images

Met deze ouderwetse truc kan je gemakkelijk besparen

Even snel contactloos betalen, het is zo gedaan. Je geeft snel geld uit en daardoor is het moeilijk te sparen, helemaal met de hoge prijzen. Om het overzicht te houden wordt een ouderwetse truc uit de kast gehaald, nu bekend als cash stuffing.

Geld besparen

Er gaat een bespaartrend rond op TikTok genaamd cash stuffing. Maar in Nederland noemen we het gewoon het enveloppensysteem. Je krijgt hiermee gemakkelijk inzicht in je inkomsten en uitgave en waar je kan besparen. Dat de trend nu weer rondgaat is niet gek, met de hoge prijzen van boodschappen en de energierekening is het niet makkelijk om geld te sparen.

Zo werkt het

Het ouderwetste enveloppen systeem werkt als volgt. Je haalt content geld af bij de bank dat je verdeelt in verschillende enveloppen. Deze enveloppen hebben verschillende categorieën met een verschillend einddoel. Bijvoorbeeld eentje voor boodschappen, kleding, uitjes etc. Als je dan iets wil uitgeven pak je de envelop en haal je het geld eruit. Als de envelop leeg is bepaal je of je geld uit een andere envelop haalt of dat je het gewoon niet uitgeeft. Omdat het geld fysiek onder je neus ligt heb je veel meer overzicht. Je kan voorkomen dat je te veel geld uitgeeft, op is echt op!

Bron: Margriet

Lotte HesselingGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden