TED Talk Beeld Getty Images
TED TalkBeeld Getty Images

Inspirerend: deze drie TED Talks over financiën móet je gezien hebben

Geldzaken kunnen soms best een gedoe zijn: money besparen, je financiën bijhouden, gesprekken voeren over je loon. Gelukkig hoef je deze struggles niet alleen op te lossen. De kennis uit onderstaande TED Talks helpen je een handje.

Gedeelde smart is halve smart, zullen we maar zeggen.

Praten over geld

Met anderen kletsen over je loon, spaarrekening en uitgaven is voor veel mensen een taboe. Zonde, stelt gedragspsycholoog Wendy De La Rosa. Het kan juist heel waardevol zijn om met je vrienden te praten over geldzaken. Jouw financiële toestand kan erdoor verbeteren, legt De La Rose uit in deze Talk.

Om loonsverhoging vragen

Pff, het kan écht lastig zijn om een gesprek aan te gaan met je baas (of klanten, als je voor jezelf werkt) over jouw loon. Maar het is wel errug belangrijk, legt pricing consultant Casey Brown uit. Zij vindt dat iedereen fatsoenlijk betaald moet worden voor diens expertise. In deze TED Talk deelt ze bemoedigende verhalen.

Vier vrouwen over financiële onafhankelijkheid

‘Na mijn studie ben ik meteen fulltime gaan werken’

Letten op financiën

Veel mensen blijven het kijken naar hun financiën maar uitstellen. Ja, dat doe ik later nog wel een keer. Volgens econoom Shlomo Benartzi is het niet verstandig om dit maar te blijven sparen. Zijn motto is: begin vandaag met sparen, nu, à la minute! Waarom, legt hij uit in onderstaande TED-video.

Bron: TED

Fleur HartmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden