white credit card abstract minimal pink orange pastel tilted background 3d rendering business concept Beeld Getty Images/iStockphoto
white credit card abstract minimal pink orange pastel tilted background 3d rendering business conceptBeeld Getty Images/iStockphoto

Huishoudboekje van Marlise: 'We wonen in een prachtig huis, rijden in mooie auto’s en kunnen doen wat we willen'

Iedere week deelt een lezeres haar huishoudboekje. Dit keer is het de beurt aan Marlise (42) om te laten zien waar ze het van doet.

Wie

Naam: Marlise (42), marketeer bij een farmaceutisch bedrijf (32 uur)

Relatie: woont samen met Luuk (49), directeur bij een internationaal bedrijf (40 uur)

Kinderen: twee stiefdochters (12 en 14)

Netto inkomsten

Salaris Marlise € 3.298

Salaris Luuk € 6.500

Huurinkomsten € 2.400

TOTAAL  € 12.198

Uitgaven

Hypotheek € 3.300

Gas, water, licht € 350

Verzekeringen € 450

Boodschappen € 1.060

Auto € 570

Internet en tv € 85

Sporten € 55

Alimentatie € 1.850 (kinder- en partneralimentatie)

Huisdieren € 30

Schoonmaakster € 240

Sparen vriendinnenrekening € 30

Kleding € 600

Uit eten en leuke dingen € 400

Vakantie € 650

Goede doelen € 20

Sparen € 1.500

TOTAAL  € 11.190

Sparen en schulden

Spaarrekening Marlise € 23.000

Spaarrekening Luuk € 40.000

Schulden € 0

Wow, wat een mega-inkomen hebben jullie! Voel je je rijk?

“Ik besef natuurlijk dat we het financieel fantastisch hebben en dat ik zwaar boven het gemiddelde leef. We wonen in een prachtig vrijstaand huis, rijden in mooie auto’s en kunnen doen wat we willen. Dus ja, in die zin voel ik me zeker rijk. Maar het maakt me niet per definitie gelukkiger, hoor. Het zijn de mensen om me heen die me gelukkig maken.”

Waar genieten jullie het meest van?

“Het meeste plezier beleven we aan uitgebreid eten, met z’n tweeën of met vrienden. En dan goede wijn erbij. Dat is een hobby van ons. Onze kelder ligt vol met bijzondere flessen. We koken graag zelf, maar gaan ook vaak naar goede restaurants. Aan boodschappen geven we veel geld uit, zeker als we eters krijgen. We halen vis bij de visboer, kaas bij de kaaswinkel en wijn bij de wijnhandel. En als de kinderen bij ons zijn, halen we extra lekkere dingen in huis. Luuk is enorm vrijgevig. Hij geniet ervan om anderen te verwennen. Als een vriendin van mij komt, haalt hij speciaal voor haar bijvoorbeeld allerlei exclusieve kaasjes, omdat hij weet dat zij die zo lekker vindt. We vinden het allebei fijn om anderen mee te laten genieten van het feit dat wij het financieel goed hebben.”

Jullie ontvangen huurinkomsten. Verhuur je kamers in jullie villa?

“Haha. Nee, dat niet. Ons huis is echt van ons en de meiden. Maar Luuk heeft nog twee huizen, waarvan eentje samen met zijn zus. Die woningen worden allebei verhuurd.”

Lees meer Huishoudboekje van Francine (27): ‘We sparen de helft van ons inkomen’

Je geeft veel geld uit aan kleding. Hoe ziet jouw garderobekast eruit?

“Ik ben gek op kleding. Vooral op mooie Scandinavische merken. Een vriendin van mij heeft een boetiek waar ze prachtige items verkoopt. Ik wip daar geregeld even binnen en kan dan de verleiding om iets te kopen vaak niet weerstaan. Door net iets te veel impulsaankopen puilt mijn kledingkast dan ook regelmatig uit. Als het echt te gek wordt, gaat de bezem erdoor en geef ik kleding die ik niet meer draag aan vriendinnen. Die zijn daar vaak enorm blij mee. Maar er zijn ook items, zoals mijn fijne leren broeken, die ik nooit wegdoe. Dat soort basics blijf ik altijd dragen.”

Het hele interview lees je in Flair 19. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Beeld: iStock

FlairGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden