Vrouw geld Beeld Getty Images
Vrouw geldBeeld Getty Images

Hey big spender: met déze viral TikTok-tip bespaar je super easy geld

Even snel contactloos pinnen; het is zo gedaan. Hierdoor geef je sneller geld uit en wordt sparen een stuk lastiger. Helemaal met de hoge prijzen en de torenhoge inflatie. Om het overzicht te houden, wordt een ouderwetse truc uit de kast gehaald. En die gaat - met reden - hartstikke viral op Tiktok.

Geld besparen was nog nooit zo easy.

Cash stuffing

Er gaat een bespaartrend rond op TikTok genaamd cash stuffing. (In Nederland noemen we het gewoon het enveloppensysteem). Je krijgt hiermee gemakkelijk inzicht in je inkomsten en uitgaven — en waar je kan besparen. Dat de trend nu opnieuw rondgaat is niet gek, met de torenhoge prijzen en de energiekosten is het niet makkelijk om geld te sparen.

De tekst gaat door onder de Tiktok.

Zo doe je het

Het ouderwetste enveloppensysteem werkt als volgt: je pint geld en dit verdeel je in je verschillende enveloppen. Deze enveloppen hebben verschillende categorieën met een verschillend einddoel. Bijvoorbeeld: een voor boodschappen, kleding, dinners with friends etc.

Als je dan iets wil uitgeven, pak je de envelop en haal je het geld eruit. Als de envelop leeg is, bepaal je of je geld uit een andere envelop haalt of dat je het gewoon niet uitgeeft. Omdat het geld fysiek onder je neus ligt heb je veel meer overzicht. Je kan voorkomen dat je te veel geld uitgeeft, op is echt op!

Bron: Margriet

Lotte HesselingGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden