Hap Slik Zeg: 'Het enige wat ik ooit met succes op tafel heb gezet, is hete bliksem' Beeld nbsp
Hap Slik Zeg: 'Het enige wat ik ooit met succes op tafel heb gezet, is hete bliksem'Beeld nbsp

Hap Slik Zeg: 'Het enige wat ik ooit met succes op tafel heb gezet, is hete bliksem'

Kijk jij ook altijd stiekem bij anderen in het boodschappenkarretje? En vind je het ontzettend interessant wat mensen in de koelkast hebben staan? In Flairs ‘Hap slik zeg’ neem je een kijkje in de keuken – en het winkelmandje – van een lezeres. Ditmaal is het de beurt aan Elise (40).

Wie

Naam: Elise (40)

Woont samen met: Jurre (43)

Beroep Elise: tolk

Beroep Jurre: IT-medewerker

Geeft uit aan boodschappen: € 400

Geeft uit aan uit eten gaan: € 100

Deze week op het menu

Maandag: ovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Dinsdag: noedels met kip en bamigroenten

Woensdag: tartaar met gebakken aardappels en sperziebonen

Donderdag: tonijnsalade

Vrijdag: erwtensoep met stokbrood

Zaterdag: verse kibbeling met worteltjes en zoete aardappel

Zondag: tapas

"De taken zijn bij ons thuis goed verdeeld. Jurre kookt elke avond, ik neem de was en het strijkwerk voor mijn rekening. We werken allebei veel en hebben ook nog vier kinderen, dus de overige huishoudelijke taken besteden we uit aan een schoonmaakster. We doen het al zo sinds we achttien jaar geleden gingen samenwonen. Het bevalt nog steeds – zeker ook omdat ik een hekel heb aan koken. Niet dat ik er geen zin in heb, ik heb er gewoon geen gevoel voor. Het enige wat ik ooit met succes op tafel heb gezet, is hete bliksem. Dat maak ik nog steeds heel af en toe. Vriendinnen hoor ik vaak zeggen: 'O, ik kijk ’s avonds gewoon wat ik nog in huis heb en dan flans ik een prutje in elkaar'. En er dan ook iets lekkers van weten te maken, hè. Ik heb er bewondering voor."

Gezwicht voor suiker

"Ik weet nog steeds niet waar het aan ligt, maar ik kan heel slecht tegen suiker. Eigenlijk verdraag ik het gewoon niet. Vandaar dat ik het probeer te vermijden in alles wat ik eet en drink. Dat lukt niet altijd. Omdat anderen het vergeten, maar ook vanwege mijn eigen dommigheid. Al van kinds af aan ben ik dol op speculaas en kruidnootjes. Afgelopen december ben ik tegen beter weten in gezwicht voor een schaaltje van die laatste. Ik was alleen thuis en kon me niet inhouden. Wat heb ik me die dag, en de dag erna, beroerd gevoeld! Hoofdpijn, buikpijn, gerommel in m’n darmen… En dan werd ik ook nog uitgelachen door m’n kinderen. Nee, ik heb mijn lesje voorlopig wel weer geleerd."

Lees meer Hap slik zeg: 'Ik at om mezelf op te beuren, maar ik had meer slechte dan goede dagen'

"Dat mensen de afgelopen jaren steeds meer met hun gezondheid bezig zijn, werkt in mijn voordeel. Vergeleken met vroeger zijn er nu een heleboel suikervrije lekkernijen. Ik hou van dropjes, dus na het avondeten neem ik er standaard één of twee. Waar je me het allerblijst mee maakt, zijn de suikervrije bonbons van Leonidas. Als ik iets te vieren heb, hoeven mensen nooit lang na te denken over een cadeautje. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een verjaardag of Moederdag zonder chocola heb meegemaakt, dus je hoort mij niet klagen."

Fastfood voor de kids

"Uit eten gaan doen we nauwelijks. Dat is ook best een onderneming met alle kinderen plus aanhang. Wat we wel vaak doen, is op zondagavond een patatje halen of zelf pizza’s bakken in een speciale pan. Lekker met het hele gezin aan de keukentafel en daarna een film kijken met z’n allen. Zeker bij koud of regenachtig weer kan ik daar echt van genieten. Als mijn man en ik een keer behoefte hebben aan tijd voor onszelf, gaan we met zijn tweeën naar ons favoriete restaurant. Dan laten we de oudste oppassen en halen we fastfood voor de kids. Zij blij, wij blij."

Deze 'Hap Slik Zeg' komt uit Flair 05-2020. Deze editie ligt van 29 t/m 4 februari in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Beeld: iStock

Flairnbsp

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden