financieel onafhankelijk Beeld Getty Images
financieel onafhankelijkBeeld Getty Images

Financieel onafhankelijk worden is een makkie met deze vijf do’s and don’ts

Het is deze week de Week van het geld. Je weet nooit wat er gebeurt in het leven, maar feit is dat meer dan één op de drie liefdesrelaties niet voor altijd is. Als je er op een dag ineens alleen voor komt te staan, is het wel zo fijn als je financieel onafhankelijk bent. Maar hoe doe je dat?

Met onderstaande do’s and don’ts dop jij voortaan je eigen boontjes.

Do’s and don’ts

  1. Begin met het bijhouden van je inkomsten en uitgaven om een duidelijk beeld te krijgen van je financiële situatie. Dat kan gewoon in een schriftje of in een Excel-sheet.
  2. Praat met vriendinnen, familie en kennissen over geld: hoe pakken zij hun financiën aan, waar besparen ze op, welke fouten hebben zij in het verleden gemaakt? Luister en leer!
  3. Geef niet meer geld uit dan je je kunt veroorloven. Of beter nog: geef alleen geld uit wat je hebt. Veel mensen kopen kleding of spullen op krediet, wat alleen maar leidt tot schulden.
  4. Laat je niet gek maken door influencers die roepen dat zij de get rich quick-formule in huis hebben. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het dat meestal ook.
  5. Onthoud dat financieel onafhankelijk worden tijd kan kosten. Hou je doel voor ogen en blijf gemotiveerd om elke dag vooruitgang te boeken, hoe klein de stap op dat moment ook lijkt.

Vier vrouwen over financiële onafhankelijkheid

‘Na mijn studie ben ik meteen fulltime gaan werken’

Meer van dit soort artikelen lees je wekelijks in Flair.

Fleur BaxmeierGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden