Financieel fit  Beeld Getty Images
Financieel fitBeeld Getty Images

Financieel fit: geldcoach Hanneke geeft 5 handige tips

Pandemie, energiecrisis, recessie... Slimme meid die dan financieel het hoofd boven water houdt. Geldcoach Hanneke van Onna heeft een aantal tips voor mensen die het even niet meer ziet zitten.

Om deze tijd te overbruggen, zijn er gelukkig heel veel handvatten om je aan vast te houden.

Turbulente tijden

Het zijn turbulente tijden. Het CBS meldt dat de torenhoge inflatie het consumentenvertrouwen naar een historisch dieptepunt heeft laten duikelen. Ook in het bedrijfsleven heerst veel onzekerheid, door zowel de stijgende prijzen als de oorlog in Oekraïne. Het goede nieuws? Recessies komen en gaan, net als eb en vloed. Dus weet: this too shall pass.

Wil jij je financiën beter op orde hebben? Geldcoach Hanneke heeft 5 handige tips om financieel fit te blijven.

Overzicht geeft inzicht

“Hoe pijnlijk het inzicht soms ook mag zijn: dan kun je wel een plan maken om je situatie te verbeteren en verdrink je niet meer in onwetendheid en onzekerheid.”

Bezuinig & beleg

“Meer geld generen kun je doen door te bezuinigen op onnodige uitgaven of actiever: te investeren, beleggen of een side hustle te beginnen.”

Onderhandel

“Probeer altijd te onderhandelen over je salaris, promotie te maken, en/of te kijken of je bij een andere werkgever mogelijk meer kunt verdienen.”

Consuminderen

“We zouden allemaal moeten ophouden met onzinnigheden kopen. Dat is niet alleen beter voor onze portemonnee, maar ook beter voor het milieu. Kies voor duurzame producten en laat je niet verleiden door prijsdumpers.”

Check je verzekeringen

“Heb je ze wel allemaal nodig? Wat betaal je ervoor? Zet alles eens op een rij en vergelijk. We zijn vaak oververzekerd én betalen te veel voor onze verzekeringen.”

Het hele Dossief Financieel staat in Flair 1-2023. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair.

Yvette BaxGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden