Card of question mark in young woman hand on pastel pink background. Concept of plans, thoughts or other good ideas for making decision. Close up. Top view. Beeld Getty Images/iStockphoto
Card of question mark in young woman hand on pastel pink background. Concept of plans, thoughts or other good ideas for making decision. Close up. Top view.Beeld Getty Images/iStockphoto

Eens of oneens? ‘Openlijk met collega’s en vriend(inn)en over je salaris praten, moet gewoon kunnen’

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: ‘Openlijk met collega’s en vriend(inn)en over je salaris praten, moet gewoon kunnen’.

Praten over salaris

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Mandy: Met collega's is het beter om dat niet te doen. Als zij minder verdienen en daarmee naar de baas gaan, kan dat gezeik opleveren. Met vriendinnen moet het kunnen vind ik, dan maak ik er nooit een geheim van als het toevallig daarover gaat. Juist fijn om soms een beetje te kunnen vergelijken/overleggen als zij in dezelfde branche werken.

Chantal: Ja, helemaal mee eens!

Yvonne: Op zich is het goed om transparant te zijn, het is meestal veel te geheimzinnig. Maar levert aan de andere kant nog te vaak jaloezie en ander vervelend geroddel op, omdat mensen de neiging hebben om zich aan elkaar te gaan meten en daardoor zelden tevreden zijn. Ik praat er daarom niet over, ben tevreden met mezelf en vind de rest niet belangrijk.

Lia: Ja tuurlijk, we zijn overal open in, maar over salaris praten is bijna staatsgeheim. Zooo raar.

Trijntje: Alles kan, maar vind het niet nodig. Andermans geld kun je toch niet uitgeven.

Lees ook Eens of oneens? ‘Iedere dag een nieuwe vaatdoek gebruiken, is wel zo hygiënisch’

Cobi: Moet kunnen, maar doen we niet!

Bertha: Ja hoor, geen probleem. Ik geloof dat het geheimzinnig doen vooral een mannending is.

Annegreet: Je verdient wat je toekomt... hoef je geen geheim van te maken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Carolien TsaoGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden