Card of question mark in young woman hand on pastel pink background. Concept of plans, thoughts or other good ideas for making decision. Close up. Top view. Beeld Getty Images/iStockphoto
Card of question mark in young woman hand on pastel pink background. Concept of plans, thoughts or other good ideas for making decision. Close up. Top view.Beeld Getty Images/iStockphoto

Eens of oneens? 'Cadeaus geven met zowel Sinterklaas als kerst is te veel van het goede'

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: 'Je zou als ouder moeten kiezen of je cadeaus doet met Sinterklaas óf kerst. Allebei is te veel van het goede'.

Cadeaus Sinterklaas en kerst

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Fayette: Als we de cadeaus nou eens ‘normaal’ houden in plaats van een Nintendo Switch, nieuwe fiets of PlayStation... als kind kreeg ik een nieuwe pyjama, sokken en twee speelgoeddingen voor Sinterklaas en met kerst ook drie kleine dingetjes. Het gaat niet om de omvang van de cadeaus, ook voor kinderen niet. Die zijn net zo blij met een chocoladeletter en een klein cadeautje.

Vicky: Voor die paar jaar dat je als ouder kan genieten van de blikken vol ongeloof omdat Sinterklaas of de kerstman is geweest... geniet ervan in plaats van weer eens zuur te gaan doen. Cadeaus hoeven ook geen bakken met geld te kosten en Sinterklaas weet het heus wel als ze een leuke pyjama goed kunnen gebruiken.

Marjolein: De ouders kiezen maar, deze oma doet aan Sinterklaas én kerst! En Pasen, en Pinksteren, en zomer, en mooi weer, en regen, elke smoes is goed voor iets leuks.

Judith: Gewoon wat kleine cadeautjes op beide momenten. Met Sinterklaas geven wij zelf wat en met kerst krijgen ze wat leuks van de opa’s en oma’s.

Kelly: Wij doen bij beide. Gewoon kleine cadeautjes verdelen over de feestdagen. Hier zijn ze overigens al blij met een nieuwe pyjama of leuke sokken, van bijvoorbeeld hun favo superheld of zo.

Maris: Vroeger altijd Sinterklaas, nu de kids ouder zijn kerst. En we pakken dan ook lekker uit.

Lees ook Eens of oneens? 'Je baby moet je geen kant-en-klare potjes geven, je kookt toch ook voor jezelf?'

Sanne: Het maakt mij niet uit hoe vaak iemand zijn kinderen cadeautjes geeft. Leer je kinderen er wel bij dat ze daar dankbaar voor moeten zijn en laat ze er alsjeblieft niet zo mee pronken op school en BSO. Ik heb jarenlang het verschil moeten zien tussen kinderen die elke dag een cadeau kregen tijdens de sinterklaasperiode en kinderen die maar één keer iets kregen. Grofweg omdat ouders niet meer kunnen betalen. En dan krijg je vragen van kinderen zoals ' ik ben toch ook lief geweest, waarom krijg ik dan niet meer cadeaus van Sinterklaas?'

Jet: Dat beslist iedereen zelf. Wij doen cadeautjes op pakjesavond en met kerst mogen de kinderen allebei een goed doel kiezen waar we geld aan geven.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Carolien TsaoGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden