wallet filled to the rim with one euro coins her savings a euro filled small wallet on orange background Beeld Getty Images/iStockphoto
wallet filled to the rim with one euro coins her savings a euro filled small wallet on orange backgroundBeeld Getty Images/iStockphoto

6 tips om flink wat geld te besparen in het huishouden

December is ieder jaar opnieuw een dure maand. De nodige cadeautjes moesten weer worden ingeslagen en voor het kerstdiner heb je ook weer flink uitgepakt. Wil je de komende tijd wat geld besparen in het huishouden? Met deze tips lukt het.

Lees ook: Het huishoudboekje van Ramona (26): 'We hebben her en der geld geleend om rond te komen'

Het nieuwe jaar is nu toch echt begonnen en dat betekent dat we moeten geloven aan de goede voornemens die we onszelf hebben opgelegd. Staat sparen en minder geld uitgeven er bij jou ook weer op? En met de tips van Helpling.nl lukt het in 2019 écht:

1. Koopjes jagen

Wasmiddel in de bonus? Toiletartikelen afgeprijsd? Schoonmaaksprays 1+1? Hup, rennen naar de winkel! Probeer een inschatting te maken van wat je de komende maanden nodig hebt en sla de afgeprijsde artikelen gerust in, want je kunt schoonmaakmiddelen prima bewaren. Het kost je misschien in één keer wat geld, maar op den duur zal je merken dat je flink wat bespaard hebt.

2. Verwarming 1 graad lager

Sinds de temperaturen zijn gedaald, is de verwarming weer aan gegaan. Maar zet 'm eens één graadje lager. Je voelt het bijna niet, maar je portemonnee merkt wel degelijk verschil. Je zou namelijk zo'n 6 procent op de energierekening kunnen besparen, wat neerkomt op zo'n 60 euro per jaar.

3. Gebruik azijn en soda

Heb jij voor ieder klusje in huis weer een ander schoonmaakmiddel in de kast staan? Nergens voor nodig! Schoonmaakazijn en baking soda zijn hartstikke goedkoop en je kunt er veel dure schoonmaakproducten mee vervangen. Kalk op de badkamertegels? Azijn is je beste vriend. En ook baking soda kun je voor vele doeleinden gebruiken in het huishouden. Deze 20 dingen, bijvoorbeeld.

4. Lucifers

Heb je een dure luchtverfrisser op het toilet staan die al gauw weer aan vervanging toe is? Je kunt ook kiezen om een doosje lucifers bij de wc neer te leggen. Steek er direct na het toiletbezoek eentje aan en de ongewenste geur is binnen no time verdwenen.

5. Weg met stof

Stof is niet alleen smerig, maar kan je ook nog eens duur komen te staan. Hoe dan, horen we je denken. Dat zit zo: een stoffige radiator is 30 procent minder krachtig, waardoor-ie dus meer energie verbruikt. Gebruik een föhn om het ding eens in de zoveel schoon te blazen. Kleine moeite, scheelt een hoop.

6. Geen water verspillen

Douchen, je handen wassen, koken en het toilet doorspoelen: al met al gebruiken we heel wat water op een dag. Minder water gebruiken in het huishouden om zo de kosten te drukken? Dat doe je zo.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

Carolien TsaoGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden