Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Geen categorie > Sinterklaascadeautjes lopen vertraging op: ‘Het is een extreme situatie’

Sinterklaascadeautjes lopen vertraging op: ‘Het is een extreme situatie’

Sinterklaascadeautjes lopen vertraging op: ‘Het is een extreme situatie’

Sinterklaas is pas over 1,5e maand, maar toch is het slim om nu alvast cadeaus in te slaan. De Organisatie van Nederlandse Speelgoedleveranciers merkt namelijk dat er veel vertraging is bij bestellingen. 

Vertraagde cadeaus

Of het bestelde speelgoed wel geleverd gaat worden bij winkels en webshops is de grote vraag. Erik Zandberg, speelgoedimporteur bij Van der Meulen, zegt dat het een uitzonderlijke situatie is. “In de zomer hebben we meestal alle producten binnen, nu wachten we er nog op. Dit hebben we echt nog nooit meegemaakt, het is een extreme situatie”, zegt Zandberg bij EditieNL.

Er zijn meerdere redenen voor de vertraging van veel producten en de schaarste van speelgoed. Veel containerschepen zijn stil komen te liggen door de coronacrisis, waardoor veel producten nog niet op de plaats van bestemming zijn aangekomen. Ook zorgde de coronacrisis ervoor dat de productie van producten stil kwam te liggen, maar tegelijkertijd mensen wel meer spullen gingen bestellen. Ook is er schaarste van grondstoffen en zijn fabrieken in China minder dagen actief bezig met productie. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat producten veel later worden geleverd en daar ondervinden we behoorlijke hinder van.

Lees ook
Pepernoten en marsepein: nú al Sinterklaas snoepgoed eten maakt je gelukkiger

Prijzen lopen op

Er is helaas nog meer slecht nieuws. Door de lange wachttijden zal speelgoed ook een stukje duurder worden. Containers zijn duur en veel containers kunnen niet vervoerd worden vanwege stilstaande vrachtschepen. “Prijzen van de containers rijzen de pan uit en hoe groter een product, hoe meer ruimte het in beslag neemt en hoe hoger de prijs”, vertelt Zandberg. Groot speelgoed, zoals trampolines en voertuigen, zullen dus duurder gaan worden.

Of de cadeautjes voor Sinterklaas en Kerstmis op tijd geleverd worden, is dus nog maar zeer de vraag. Consumenten worden aangeraden om vroeg cadeaus in te slaan om zo de drukte voor te zijn en niet achter het net te vissen. Gauw verlanglijstjes verzamelen dus!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTLnieuws | Beeld: Unsplash