Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Geen categorie > Kindertelefoon ziet aantal pestgesprekken na openen scholen enorm stijgen

Kindertelefoon ziet aantal pestgesprekken na openen scholen enorm stijgen

Kindertelefoon ziet aantal pestgesprekken na openen scholen enorm stijgen

Sinds afgelopen april de scholen weer open zijn, is het aantal gesprekken dat de Kindertelefoon voert over pesten gestegen van 65 naar gemiddeld 98 per dag. Dat is een toename van bijna 50 procent. 

Bespreekbaar maken

En hoewel het logisch is dat er meer gepest omdat kinderen nu eenmaal meer in aanraking komen met pesters, schrikt de Kindertelefoon wel van deze cijfers. ‘Deze cijfers zijn ongekend. Het lijkt of de jongeren bezig zijn met een inhaalslag’, zegt directeur Roline de Wilde tegen Linda. ‘Wij roepen iedereen dan ook op om pesten bespreekbaar te maken, juist nu we weer aan het begin van een schooljaar staan.’

Digitaal pesten

Niet gek dat tijdens de lockdown het aantal gesprekken over pesten zakte naar gemiddeld 53 in de tweede lockdown. ‘Begrijpelijk, wanneer kinderen niet meer fysiek bij elkaar in een klas zitten. In die periode zagen we tegelijkertijd een toename in het aantal gesprekken over digitaal pesten.’ In de zomervakantie was er – logischerwijs – een korte dip, maar inmiddels staat de telefoon weer roodgloeiend. Het aantal gesprekken over pesten ligt ruim tien procent boven het gemiddelde.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Linda | Beeld: Getty